Görüş Bildir
Haberler
'Güvenli Bölge NATO Gündeminde Yok'

'Güvenli Bölge NATO Gündeminde Yok'

FreiGeist
09.10.2014 - 12:04

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşen Soltenberg'in programında Cumhurbaşkanı ve Başbakan da var. 

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ankara'nın Suriye için ısrar ettiği 'uçuşa yasak bölge' ve 'güvenli bölge' seçeneklerinin ittifakın gündeminde olmadığını söyledi.

Göreve geldikten kısa bir süre sonra Türkiye'yi ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında bölgedeki IŞİD tehdidi ve Suriye'den Türkiye'ye yönelik mülteci akını öncelikli gündem maddeleriydi.

NATO'nun olası tehditlere karşı Türkiye'nin yanında olduğu belirten Stoltenberg gazetecilerin soruları üzerine, Ankara'nın uzun süredir üzerinde durduğu Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ve güvenli bölge oluşturulması konusuna değindi.

Stoltenberg, Çavuşoğlu ile görüşmelerinde bu konuyu görüştüklerini ancak NATO'nun gündeminde böyle bir konunun olmadığını söyledi.

Stotenberg, 'Bölgedeki sorunlar, güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge seçenekleriyle çok basit biçime çözülebilecek sorunlar değil. Bu seçenekler NATO bünyesinde ele alınmadı' diye konuştu.

Stoltenberg bir gazetecinin 'Türkiye'ye saldırı olduğunda NATO, Patriot füzeleri dışında nasıl devreye girecek, NATO'nun katkısını biraz daha somutlaştırır mısınız' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Patriot füzeleri iki yıl önce Türkiye'nin talebiyle yerleştirildi. Bu son derece somut bir katkı zaten. Ayrıca daha önce de belirttiğim gibi Türkiye'nin kendi içinde de çok güçlü bir ordusu var. Bir bu orduyu her koşulda desteklemeye devam edeceğiz.'

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/guv...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0