Görüş Bildir
Haberler
'Gülen'in Yaptığını Obama Adı Gibi Biliyordu'

etiket 'Gülen'in Yaptığını Obama Adı Gibi Biliyordu'

Deniz Gök
24.07.2016 - 11:33 Son Güncelleme: 24.07.2016 - 17:57

Adalet Bakanı Bozdağ, 'Darbe girişimini Fethullah Gülen'in yaptığını, Sayın Obama kendi adını nasıl biliyorsa o kadar bildiğinden eminim. Amerikan istihbaratının bildiğinden eminim. Amerika Dışişleri Bakanı'nın bildiğinden eminim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Bozdağ, darbe girişimi ile ilgili olarak, 'Yargı ve sivil diğer bürokrasi içindeki ayakların bu darbe ile bir şekilde ilgisi olduğuna eminim. Ben yargıda olanların Yargıtay, Danıştay ve yüksek yargıda olanların, yargının içerisinde belli bir düzeyde olanların, bu darbe teşebbüsünün Cuma günü gerçekleştirileceğini, adımı nasıl biliyorsam, öyle bildiklerine eminim.' ifadelerini kullandı.

'ABD de Obama da adı gibi biliyor'

Bozdağ, ABD'nin FETÖ'cü darbe girişimi bilgisi olup olmadığı konusunda ise 'Amerika Birleşik Devletleri'nin de, bu darbeyi Fetullah Gülen'in yaptığını, Sayın Obama kendi adını nasıl biliyorsa o kadar bildiğinden eminim. Amerikan istihbaratının bildiğinden eminim. Amerika Dışişleri Bakanı'nın bildiğinden eminim. Yani şu saatten sonra bunda bir tereddütleri olmadığından çok netim, çok eminim.' dedi.

Obama iddiaları reddetmişti

Obama iddiaları reddetmişti

ABD Başkanı Obama, birkaç gün önce yaptığı açıklamada darbe girişimiyle alakalı olarak Türk hükümetinin yanında durduklarını ve darbeye karşı olduklarını belirtmişti.

Obama, herhangi bir şekilde Amerika’nın bu girişime dahil olduğu veya önceden bilgisi olduğu yolundaki iddiaların da tamamen asılsız olduğunu söylemişti.

Obama, Gülen’in iadesi konusunda ise, konunun hukuki bir süreç olduğunu ve kendisinin ya da herhangi bir başkanın konuya müdahalesinin, hukuk kurallarını bir kenara bırakmasının söz konusu olmayacağını söylemişti.

Benzer açıklamalar ABD Büyükelçisi John Bass tarafından da dile getirilmişti.

ABD yönetimi, darbe girişimine tepki göstermekte geciktiği için de eleştirilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
236
101
68
50
16
15
5