Görüş Bildir
Haberler
"Gülen'in Parti Kurma Teklifi Kesinlikle Olmadı"

"Gülen'in Parti Kurma Teklifi Kesinlikle Olmadı"

Onedio Medya
10.04.2014 - 18:56 Son Güncelleme: 10.04.2014 - 19:27

"Gülen'in Parti Kurma Teklifi Kesinlikle Olmadı"

Merhum Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes, Fethullah Gülen’den bu zamana kadar parti kurmak gibi bir teklif almadıklarını söyledi. Bugün Sabah Gazetesi'nde yer alan iddiaları kesin bir dille yalanlayan Menderes, 'Kesinlikle böyle bir şey yok. Partinin kurucuları arasında ben de vardım. Böyle bir şey olsa bilirdim.' ifadelerini kullandı.

Sabah Gazetesi'nin manşetinde yer alan haberle ilgili açıklama yapan Menderes, 'Orada bir yanlışlık var. Ben o programı izledim. Parti kurma işi vardı ama biz kendimiz parti kuracaktık. Aydın, partiyi kendi kuruyordu.' dedi.

Fethullah Gülen’in parti kurma teklifi olup olmadığı yönündeki soruya Menderes, 'Gülen’in böyle bir teklifi olmadı. Böyle bir şey yok. Partinin kurucuları arasında ben de vardım. Böyle bir şey olsa bilirdim.' cevabını verdi.

Zaman Gazetesi bürolarının partinin seçim büroları olarak kullanılacağı iddialarını da kesin bir dille yalanlayan Menderes, 'Amacını aşan bir laf olmuş. Hocaefendi’ye saygımız var o ayrı bir mesele. Ama Aydın maşa olacak bir adam değildi. Turgut Özal da Aydın’a teklif götürdü. Aydın bunu da kabul etmedi ki.' dedi.

Ahmet Keleş’in parti kurulduğundan haberinin bile olmadığını anlatan Menderes, 'Parti kurulurken içinde her şey oluyor tüm Türkiye’yi temsil ediyor. Bu partinin içinde Altan Tan gibi isimler de vardı. Bir Türkiye mozaiği kurulmaya çalışıldı. Ahmet Keleş’in partinin kurulduğundan haberi yok. Biz kurduk partiyi. Sabah Gazetesi’nde yer alan haberi anlamakta güçlük çekiyorum. Bunu oraya nasıl taşımış doğrusu anlamıyorum. Ahmet Keleş’in televizyonda söylediği sözler manşete taşınmış. Birçok kişi bugün beni aradı. Bu da şık olmadı. Eşim hayatta değil. Ayrıca bunu oradan alıp ta böyle yapmak uygun mu? Onu da bilemiyorum. Güzel değil tabi ki. Yani öyle bir şey yok.” şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Kaynak: http://www.aktifhaber.com/menderes-gu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0