Görüş Bildir
Haberler
'Gülen'in İade Süreci' İçin Kritik Hafta

'Gülen'in İade Süreci' İçin Kritik Hafta

ATKN
21.08.2016 - 22:02 Son Güncelleme: 23.08.2016 - 14:56

ABD Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları yetkililerinden oluşan heyet, Fetullah Gülen'in iade sürecini görüşmek üzere Türkiye'ye geldi.  Heyet başkentte temaslarına başladı. Heyetin ardından ise 24 Ağustos Çarşamba günü ABD Başkan Yardımcısı Biden da Türkiye'ye gelecek. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gülen'in iade sürecini görüşmek üzere Amerika'dan gelen ilk heyet, Adalet ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri. Salı ve Çarşamba günü Türk muhatapları ile toplantılar yapacaklar. Toplantılarda karşılıklı beklentiler bir kez daha masaya yatırılacak.

ABD'nin Ankara'dan isteği tam da bu. Gülen'in 'darbe girişiminde yer aldığına ilişkin kanıta dayalı bir iade talebi sunun' diyorlar. Çünkü Türkiye'nin bugüne kadar yolladığı 85 koliden oluşan belgeler, darbe girişimden önceki döneme ait suçlamalarla ilgili.

Bozdağ ve Çavuşoğlu ABD'ye gidecek

Bozdağ ve Çavuşoğlu ABD'ye gidecek

Ankara bu konudaki çalışmasını sürdürüyor. Gülen'in darbe girişimindeki rolüne dair bilgi ve belgeler toplanınca dosyayı ABD'ye bizzat Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun götürmesi planlanıyor.

Ama öncesinde, iki ülke bakanlık yetkilileri arasındaki yüz yüze görüşmelerin tamamlanacağı gün, 24 Ağustos'ta, ABD'den bir başka konuk, Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye gelecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kerry beklenirken, Biden geliyor

Kerry beklenirken, Biden geliyor

Al Jazeera'den Didem Özel Tümer'in haberine göre Biden’in yapacağı görüşmelerde, Türk ve ABD'li yetkililerin çalışmaları değerlendirilecek. 

Daha önce Dışişleri Bakanı John Kerry'nin geleceği duyurulmuştu. Kerry'nin yerine, ABD’nin iki numarasının gelecek olması, Türkiye’nin Gülen konusundaki ‘hassasiyeti’ne bir karşılık olarak yorumlandı. Ancak Ankara'da, Biden'ın ziyareti yine de ‘geç kalmış’ bir ziyaret olarak değerlendiriliyor.

"Gülen’in Türkiye'ye iadesi ABD Başkanı’nın vereceği bir karar değil"

"Gülen’in Türkiye'ye iadesi ABD Başkanı’nın vereceği bir karar değil"

Günlük basın brifinginde Biden’ın Türkiye ziyaretine ilişkin soruları yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Gülen’in Türkiye'ye iadesinin ABD Başkanı’nın vereceği bir karar olmadığını kaydetti.

Ziyaret esnasında sorulması halinde Biden'ın Gülen'in iadesi konusunda ABD ile Türkiye arasındaki ikili anlaşmaya bağlı olduğu mesajını vereceğini belirten Earnest, sözlerini şöyle sürdürdü:

'ABD, bu anlaşmada belirlenen prosedürü ve kuralları izleme taahhüdünde bulundu. ABD Adalet Bakanlığı ile Türk muhatapları arasında yoğun bir koordinasyon olduğunu biliyorsunuz. Adalet Bakanlığının bazı yetkilileri, Türk görevlilerin teslim ettiği materyallerin incelenmesi için bu hafta Türkiye’ye gidecek ancak nihayetinde bu iadeye ilişkin karar, bu, Başkan'ın vereceği bir karar değil.'

AA ve CNN Türk

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
68
43
19
8
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
John Dee

Feto 130 ülkede faaliyet gösteren çok büyük çaplı bir proje. Aynı opus dei ve moon tarikatı gibi. Tabiki vermeyecekler.Kimse "ya vermeyecekler bizi kandırıyo... Devamını Gör

Bekir Yılmaz

Usta o geçen konuştuğumuz kürt koridoru mevzusu dediğin gibi oluyor heralde valla helal olsun :D o kadar tahmin ediyon bari bir kuponda ver bide para kazanal... Devamını Gör

Ersin Tümay

abd yeryüzünden silinmeden dünyaya barış gelmeyecektir

bunlar böyle verdik, veriyoruz, vericez diye oyalarken; bu yavuşak başka ülkeye kaçmasa bari.