Görüş Bildir
Haberler
'Google'ı Abdulhamid Buldu' Diyen Tarihçiden Ayasofya Çıkışı: 'Camide Fahişe Olur mu?'

etiket 'Google'ı Abdulhamid Buldu' Diyen Tarihçiden Ayasofya Çıkışı: 'Camide Fahişe Olur mu?'

Sakarya Üniversitesi'nde tarih profesörü olarak görev yapan Ebubekir Sofuoğlu, Ayasofya'daki eserlerin sökülmesini savundu. Sofuoğlu, 'Camide fahişe olur mu? Fakat, ikonlar ortadan kaldırılmazsa Fatih'in emaneti Ayasofya, fahişe Zoe ile fahişenin sergilendiği dünyadaki ilk cami olacak.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayasofya’nın müze statüsünün kaldırılarak cami olarak ibadete açılması kararıyla birlikte, tarihi yapıdaki Hıristiyanlık ile ilgili ikon ve mozaiklerin varlığı tartışmaya açıldı. 

Bu konudaki son açıklamayı Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı. Kalın Ayasofya'daki eserlerin perde sistemi ile kapatılacağını söyledi.

Detaylar için 👇

"İkonları koruma saçmalığına bir son verin"

"İkonları koruma saçmalığına bir son verin"

İmparatoriçe Zoe için ‘Fahişe’ diyen Sofuoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

“Camide Fahişe olur mu? Fakat, İKONLAR ortadan kaldırılmazsa Fatihin Emaneti Ayasofya, Fahişe ZOE ile Fahişenin sergilendiği Dünyadaki ilk cami olacak. Bu yönüyle emanetine saygısızlık yaptığımız Fatihin, ortadan kaldırdığı İKON yani PUTLARI koruma saçmalığına bir son verin artık.”

Paylaşımlarını sürdüren Sofuoğlu, "Onların putlarına secde mi edeceğiz şimdi" dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Google'ı Abdulhamid buldu' demişti

'Google'ı Abdulhamid buldu' demişti

Ayasofya çıkışı Sofuoğlu’nun ilk ilginç çıkışı değil. Sofuoğlu, daha önce de Sultan 2. Abdülhamid’in Google’ı bulduğunu iddia etmişti. 

Sofuoğlu, “Google’ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han’dır. Gidemiyor, ulaşım imkanları yok, gitse sorun olacak payitahtta. Ne yapıyor; fotoğrafını çektiriyor, izliyor. Oradan bir şey üretiyor. Google’ın ilk mucidi bu anlamda Sultan Abdülhamid Han’dır” demişti.

Zoe mozaiği nedir?

Zoe mozaiği nedir?

Zoe Mozaiği, Hristiyanlık dünyası için oldukça önem arzediyor. Ayasofya’da bulunan mozaikte, İmparator IX. Konstantinos Monomakhos (1042- 1055) ve İmparatoriçe Zoe betimi yer alıyor. İmparatorun başının üzerinde, “Romalıların İnançlı Hükümdarı, Tanrının İsa’sının Kulu Konstantinos Monomakhos” yazıyor. 

İmparatoriçe’nin başının üzerinde ise “Çok Dindar Agusta Zoe” yazıyor. Ortada bulunan ‘kainatın hâkimi (Pantokrator)’ Hz. İsa’nın başının iki tarafında ise Jesus Khristos adının kısaltılmış harflerini içeren IC ve XC monogramları bulunuyor. Mozaik 11. yüzyılda yapılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
321
89
60
18
17
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Sizin gibi o.pu cocuklari gidiyor ama Camiye onu napicaz?

Bozkurt

Bu şey şimdi "tarih profesörü" öyle mi?

feyk

afganistandaki dunya kultur mirasi dev buda heykelerinin patladan talibandan bir kac adim gerideyiz. hersey ortaligin karisip devlet otoritesinin kisa sureli... Devamını Gör