Görüş Bildir
Haberler
'Gömülü Hazineler' İstanbul Film Festivali'nde

'Gömülü Hazineler' İstanbul Film Festivali'nde

Batuhan
27.01.2016 - 14:43

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV) tarafından Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirilecek 35. İstanbul Film Festivali heyecanı yaklaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV) tarafından Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirilecek 35. İstanbul Film Festivali 35. yılında en yenilerden, gizli hazinelere, keşiflere ve iz bırakan filmlere seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor.

7 Nisan’da başlayacak festivalin bu yıl çok ses getirecek yeni bölümlerinden biri “Gömülü Hazineler” başlığını taşıyor. Alkan Avcıoğlu 'nun küratörlüğünü üstlendiği bölüm, sinema tarihinin varlığı az bilinen, yasaklanmış, kaybolmuş, yıllar boyu izleyici karşısına çıkmamış veya literatürde adından hak ettiği kadar bahsedilmemiş filmleri gömülü olduğu yerden gün ışığına çıkartacak.

Kült Polonyalı yönetmen Wojciech Has imzalı, eleştirmen Derek Elley'nin 'Akıllara durgunluk veren bir çalışma, Mahler’in bütün senfonilerinin bir araya toplanmasının sinematografik muadili' dediği The Hourglass Sanatorium, Eiichi Yamamoto’nun, sinema tarihinin en sıra dışı, cüretkar ve psikedelik animasyonlarından biri sayılan 1973 yapımı Belladonna of Sadness ve Amerikalı dâhi sinemacı Charles Burnett’ın hem ilk filmi hem ilk başyapıtı olan 1978 yapımı Killer of Sheep bölüm kapsamında festival izleyicisiyle buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından tarihlerinde Akbank’ın destekleriyle gerçekleştirilecek 35. İstanbul Film Festivali ile ilgili tüm gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Beyazperde

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın