Görüş Bildir
Haberler
'Gol Kralları' Fenerbahçe İçin Ter Dökecek

'Gol Kralları' Fenerbahçe İçin Ter Dökecek

Batuhan
17.07.2015 - 11:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'nin yeni sezonda kadrosunda, İngiltere, Fransa ve Türkiye'de gol krallığı yaşamış 3 futbolcu top koşturacak.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın yeni sezonda forvet hattında görev yapacak 3 oyuncusu da kariyerlerinde gol krallığı sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertli ekibin yeni transferi Robin Van Persie İngitere'de, Jose Fernandao Türkiye'de, Moussa Sow ise Fransa'da gol kralı olmayı başardı.

Sarı-lacivertlilerin 2011-2012 sezonunun devre arasında kadrosuna kattığı Moussa Sow, Fransa Birinci Ligi'nde (Ligue 1) gol krallığı sevinci yaşayarak Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Senegalli futbolcu, 2010-2011 sezonunda Lille'le şampiyonluk yaşadı. Takımının şampiyonluğunda başrol oynayan Sow, sezonu 25 golle tamamlayarak 'Gol Kralı' olmayı başardı.

Fernandao, Süper Lig'in son gol kralı

Fernandao, Süper Lig'in son gol kralı

Brezilyalı futbolcu Jose Fernandao, Fenerbahçe'ye gol kralı olarak gelen futbolcular arasında yer alıdı.

Geride kalan sezon Bursaspor'da kiralık olarak forma giyen oyuncu, attığı gollerle bir anda dikkatleri üzerine çekti. Bursa ekibiyle ligde çıktığı 32 maçta 22 gol kaydederek, Spor Toto Süper Lig'in gol kralı olan Fernandao, bundan sonra unvanını korumak için sarı-lacivertli formayla rakip fileleri havalandırmaya çalışacak.

"En kralı" Van Persie

"En kralı" Van Persie

Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı Hollandalı yıldız futbolcu Robin Van Persie, sarı-lacivertlilerin en deneyimli gol silahı olarak mücadele edecek.

Hollandalı golcü futbolcu, İngiltere Birinci Futbol Ligi'nde (Premier Lig) iki kez gol krallığı yaşamayı başardı.

Van Persie, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonunda Premier Lig'de üst üste iki kez gol kralı oldu. Arsenal formasıyla 30 gol kaydederek 2012'de bu sevinci yaşayan Van Persie, gollerine bir sonraki sezon da Manchester United'de devam etti. Hollandalı yıldız, İngiliz ekibiyle 2013 yılında 26 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yaşadı.

Pereira'nı gol silahları olacaklar

Pereira'nı gol silahları olacaklar

Fenerbahçe'nin gol kralı unvanlı hücum oyuncuları Robin Van Persie, Moussa Sow ve Jose Fernandao, yeni sezonda teknik direktör Vitor Pereira'nın en büyük silahları olacak.

Portekizli teknik adam, Fransa, Türkiye ve İngiltere'de de gol krallığı yaşamış ve birbirlerinden farklı özellikler sahip bu 3 futbolcudan hangilerini ilk 11'de oynatacağı ise merak konusu.

Hızı, sürati ve şutlarıyla ön plana çıkan Van Persie, kariyerinin ilk yıllarında kanatlarda forma giydi. Hollandalı yıldız, ileri uçta görev almaya başladıktan sonra Premier Lig'de gol krallıkları yaşadı.

Sarı-lacivertlilere santrafor olarak gelen ancak teknik direktörler Aykut Kocaman, Ersun Yanal ve İsmail Kartal tarafından genellikle sol kanatta kullanılan Sow, buna rağmen Fenerbahçe'de geçirdiği son iki sezonda 10 golün altına düşmedi. Fenerbahçe'ye devre arası transfer olduğu 2012-2013 sezonunda çıktığı 12 lig maçında 7 gol atarak önemli bir performans ortaya koyan Sow, ağırlıklı olarak kanat oynadığı 2013-2014 sezonunda 15, 2014-2015 sezonunda ise 14 gol atmayı başardı. Sow; Van Persie ve Fernandao'ya oranla orta sahanın her iki kanadında oynayıp savunmaya daha fazla yardımcı olmayı seven bir hücum gücü olarak ön plana çıkıyor.

Fenerbahçe'nin diğer forveti Fernandao ise Van Persie ve Sow'a göre daha farklı özelliklere sahip. Uzun boyuyla (1,92 metre), hava toplarında etkili olan ve pivot santrafor olarak görev alan Brezilyalı forvet, güçlü fiziğiyle rakip savunmaları zorluyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0