Görüş Bildir
Haberler
”Gökhan Töre Sıra Dışı Bir Oyuncu”

”Gökhan Töre Sıra Dışı Bir Oyuncu”

Fatih
09.06.2014 - 00:26 Son Güncelleme: 27.04.2022 - 14:51

”Gökhan Töre Sıra Dışı Bir Oyuncu”

Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen TRT Spor'a konuştu.

Beşiktaş Kulübü Futbol Direktörü Önder Özen, Gökhan Töre’nin karıştığı iddia edilen silahlı kavgadan, Siyah-Beyazlı kulübün transfer gündemine kadar birçok konuda TRTSPOR’da yayınlanan Gökhan Telkenar ile İşte Goool programına çok özel açıklamalarda bulundu.

Soru: Gündem transferdi ama son bir kaç gündür Gökhan Töre daha fazla konuşulmaya başlandı, özellikle olumsuz bir kaç haber çıktı Milli Takım kampında bir olaya karıştığına dair sizin bir Gökhan Töre'yle ilgili bu haberle ilgili görüşlerinizi alalım...

Gökhan Töre’nin evine gittim, silahlı kavga olayını ondan dinledim

Haberin yer aldığı gazeteyi görmedim ama neticede yurt dışından döndüğümden beri her gün tesise gidiyorum, tesiste basınla ilgili arkadaşlar getiriyorlar en azından bana haberin içeriği ile ilgili bilgi veriyorlar o şekilde haberim oldu. Doğru olmadığını biliyorum. Çünkü bundan yaklaşık bir altı ay kadar önce belki tam daha fazla hatılamıyorum Hollanda maçı sonrasıydı galiba Milli Takım'ın toplandığı, maçını oynadığı günlerde bir kaç gün sonrasında bir gün bu konu bir şekilde geldi gazetede yer aldığı şekliyle. Bende o gün yapmadığım bir şey yaptım ve Gökhan Töre'nin evine gittim akşam saatlerinde. Evinde olayı kendisinden dinledim ne olduğunu ve öyle olmadığını öğrendim.

Birinin silah taşıması, başkasını tehdit etmesi kabul edilemez

Çok açıktır aslında bir sporcunun bırakın birisinin ağzına silah dayaması, bir başka insana silah göstermesi ve onu tehdit etmesi, silah taşıması bile kabul edilebilir bir şey değil. Gökhan Töre'yi de ben iyi tanıdığımı düşünüyorum yani eskiden de tanırdım ama yakın birlikte çalışmamız sebebiyle şimdi çok daha iyi tanıdım. Gökhan Töre, burada geçirdiği on-on bir ayda özelde epey görüştük. Genç bir oyuncu olması sebebiyle benim kendimden beklentilerim çok yüksek olması sebebiyle Beşiktaş'a katkısını daha fazla arttırma isteğimiz olması sebebiyle çok daha fazla görüştüm kendisiyle doğal olarak da tanıdım. İnsan sarrafı değilim ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim Gökhan Töre, günümüz insanından biraz ayrılır biraz eski çağların insanlarına da benzer. Özü sözü birdir, günümüz insanlarında buna pek fazla rastlayamayız, bu çağın getirdiği bir şey midir insanoğlu evirilebilir bu noktaya mı gelmiştir onu bilemem, sosyolog değilim. Yorum yapamam. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim insan sarrafı olmamakla birlikte bu çağın insanlarından rahatlıkla dürüstlüğüyle, özü sözü bir olmasıyla ayrıldığını söyleyebilirim.

Ömer ve Hakan’ın futbolcuğunu beğenirim ama insan olarak tanımıyorum

Olayı da kendisinden dinledim, bana anlattığı şey bir kere sporcularla herhangi bir sıkıntısı yok. Çok eskiden Almanya'da tanıştığı bir tanıdığıyla arkadaşı diyemeyiz aralarında bir sıkıntısı var, beş altı yıl öncesine dayanan oradaki yanlış anlamayla ortaya çıkan bir kavga. İnsanlar zaman zaman kavga ederler, etmemeleri daha iyidir ama bir kavgadır sonuçta. Bir silahla bir insanı tehdit etmek veya birkaç kişiyi korkutmak ile bileğine güvenip kaba söylüyorum dalmak arasında bir fark vardır. İkisini de kabul etmek zordur ama neticede olan budur böyle biliyorum böyle inanıyorum. Eğer olayın içinde olan insanlar onları da tanımıyorum, Ömer Toprak'ı da futbolculuğunu bilirim, nasıl bir insan olduğunu bilmiyorum. Hakan Çalhanoğlu çok beğenirim, diğer kişi hiç tanımıyorum ama üçü çıkıp evet Gökhan Töre bizim ağzımıza silah sıktı, soktu dese, bize silah gösterdi dese de benim buna inanma şansım yok inanmam. Çünkü Gökhan Töre böyle olmadığını aylar evvel söyledi. Bu dedikodu nasıl yayıldı nasıl bu hale geldi, neden bu dedikodu İstanbul'u beş tur attı ve en sonunda gazeteye kadar bekletilip bekletilip bu dönemde getirildi bilemiyorum.

Gökhan Töre sıra dışı bir oyuncu

Aklıma tek gelen şey şu oyuncu bir yabancı teknik adamın tarifiyle söyleyeyim, Alman bir teknik adamla Gökhan Töre'yle konuşmuştuk sıradışı bir oyuncu demişti hakikaten öyle. Uluslararası standarda eğilimi olan büyük ihtimalle de o standarda gelecek. Avrupa'da çok önemli kulüplerde oynayacak bir oyuncu. Herhalde bizde bir iki adım ileri gideni geri çekme adeti vardır, herhalde ondan olsa gerek diye düşünüyorum.

Gökhan Töre transferi gerçekleşmezse bunun tek nedeni rakamlar olur

Soru: Beşiktaş'ın tavrı ne olacak Gökhan Töre'yle ilgili çok fazla haber çıktı vazgeçildiği yönünde, teknik heyetin istediği bir oyuncu olduğunu da biliyoruz.

Şimdi ne olduğunu bilmesem bile rahatlıkla söyleyebilirim doğru değil olay, doğru değil. Anlatıldığı gibi değil, doğal olarakta bir vazgeçme sebebi değil eğer transfer operasyonu gerçekleşmezse tek sebebi rakamlar olur. Gökhan'ın alacağı rakamlar ve Rubin Kazan'a ödenecek olan rakamlar olur. Onun dışında başka bir şey olmaz. Çünkü Gökhan'a ben karakter olarak en yakın tanıyan kişi olarak söylüyorum, hem saha içinde hem saha dışında takım oyuncusu olması anlamında, takım için fedakarlıklar yapmaya hazır bir oyuncu olması vesilesiyle çok inanıyorum çok güveniyorum. Yeteneklerine, kişiliğine de inanıyorum, o sebeple de Beşiktaş'ta devam etmesini istiyorum ama oyuncunun bir değeri var, sözleşmesine yazılmış bir opsiyon var onu vermeyeceğiz bunu biliyorum. Eğer bir anlaşma olursa umarım olur, Gökhan bizimle devam eder, ama şu anda ne aşamadayız dersek hala yüzde elli, yüzde elliyiz. Rubin Kazan bu rakamın tamamını talep ediyor.

Beşiktaş gibi büyük takımların taraftarı sahada yıldız oyucu görmek ister

Soru: Karamsar bir tablo oluştu taraftar nezdinde transferde, nasıl gidiyor çalışmalar hani çokta mutlu değil taraftar .

Mutlaka öyledir çünkü büyük takım taraftarı büyük oyuncular görmek ister, büyük yıldızlar veya doğması muhtemel yıldızları sahada görmek ister, bizde isteriz. Biz çalışmalarımızı yaptık, ekipteki arkadaşlarımızla birlikte tespit ettiğimiz oyuncular var. Onlarla kontak sağladık, görüşmeler başladı zannedersem on gün içinde en azından bir yada ikisiyle imza aşamasına gelince tanıtırız oyuncuyu o anlamda ben iddialı olduğumuzu söyleyebilirim. Özellikle santrafor pozisyonunun arkasındaki üç pozisyona biri epeyce bilinen diğer ikisi epeyce bilinecek olan önümüzdeki senelerde Beşiktaş taraftarının çok beğeneceği umduğum kıpır kıpır, hareketli, yetenekli oyuncular olduğuna inandığım oyuncularla temas halindeyiz. Bir süre içerisinde sonuç alacağımızı zannediyorum.

Yıldız oyuncunun kaprisi, afra tafrası bile özeldir

Soru: Yıldız transferini soralım. Çok fazla konuşulan bir yıldız isim var. Yeni stad yıldız getireceğim dedi başkan ve beklenti oluştu çok fazla isim konuşuldu. Diego, Eto'o bir çok isim var. Teknik heyet nasıl bakıyor bu transfer işine ?

Oyuncular üzerinden bakalım. Diego gibi bir oyuncuya veya Eto'o gibi bir oyuncuya kolay kolay hiçbir antrenör yada kulüp çalışanı hayır demez. Gerçekten önemli isimler. Yıldızı tarif ederken saha dışındaki yıldızı bir tarafa atalım, sahanın içindeki yıldız gittiğiniz bir deplasmanda bir tane frikik bağlar bitirir. Etkili bir korner atar, etkili bir final topu final pası atar, üç puanı getirir yıldız budur. Böyle oyunculara böyle yıldızlara her kulübün ihtiyacı vardır. İrili ufaklı, büyük küçük bütün kulüpler böyle oyunculara taliptir isterler bizde isteriz hayır da demeyiz asla. Bir kere yıldızlarla çalışmak keyiflidir, daha önce çalıştık yıldızlarla. Gerçek yıldızlarla çalışırken hem keyif alırsınız hem de onlar yıldız olduklarını hissettirmezler saha dışında. Afra tafraları, kaprisleri, tavırları hep özeldir. Özel olduklarını hissettirler, antrenörün işini kolaylaştırırlar, çalışanların, yöneticilerin işlerini kolaylaştırırlar. O sebeple onlarla çalışmak keyiflidir, isteriz tabiki.

İbrahim ve Sezer isimleri planlamamızda yok

Soru: İbrahim Toraman, Sezer Öztürk çok konuşuluyor çok net soralım yeni sezon planlamasında sizin ve Bilic'in yeni sezon planlamasında var mı yok mu ?

Antrenör ekibinin planlamasında iki isimde yok. Antrenör ekibinin verdiği kamp listesi kadrosunda yoklar.

TRTSpor

Kaynak: http://www.trtspor.com.tr/haber/futbo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın