Görüş Bildir
Haberler
'Göçmenler Sanayiyi Ayakta Tutuyor' Diyen AKP'li Özhaseki Tepkilerin Odağında

etiket 'Göçmenler Sanayiyi Ayakta Tutuyor' Diyen AKP'li Özhaseki Tepkilerin Odağında

Suriye ve Afgan göçmenlere ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, mültecilerin kimse gönderemeyeceğini söyledi. Özhaseki, “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mülteci sorununa ilişkin tartışmalara AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Sözcü'den Müslim Evci'nin haberine göre, Kayseri'de katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Özhaseki mültecilerin Türkiye ekonomisine katkı sağladığını ve gönderilmeleri gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Kendi yanında da yabancı uyruklu birisinin dış ticarete baktığını ifade eden Özhaseki, “Bu işin birkaç boyutu var. Birincisi insani boyut. Zorda kalan insanlara kapıyı kapatmak ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bizim yanımızda şimdi bir arkadaş çalışıyor. Arapçası, İngilizcesi var ve bizim dış ticaretimize bakıyor. Çocuğu da bizimle çalışıyor. Çok zor dönemlerden geçmişler. Bunlar duvarları aşıp gelmiş. Allah kimseyi vatansız bırakmasın bu çok zor bir şey. Orada milyonlarca insan dışarıya kaçmış. Son dönemde orada insanların başına bombalar yağdırdılar. Bu insanlar oradan kaçtığı zaman ne yapacaksınız? Yarın bir gün tarih önünde nasıl hesap vereceksiniz? Bu insanların sevk ve idaresi kolay değil” dedi.

"Sanayiyi ayakta tutuyorlar"

"Sanayiyi ayakta tutuyorlar"

Mültecilerin bazı şehirlerde sanayiyi ayakta tuttuğunu söyleyen Özhaseki şöyle konuştu:

'Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor. Asayiş yönünden de öyle. Bizim aramızdaki oranlara bakıldığı zaman bizi geçen bir asayişsizlik yok. Her toplumun içerisinde iyisi de olur, kötüsü de olur.

Gelenler içerisinde mutlaka olumsuz insanlar da vardır. Bunların sayı olarak suç işleme oranı bizden çok yüksek değil. Şu ana kadar da herhangi bir sıkıntı doğmadı. Bu insanların ekonomimize de katkıları var. İçlerinde okumu tahsilli olanlar da var.'

"Bir kısmı gider, kalanı uyum gösterir"

"Bir kısmı gider, kalanı uyum gösterir"
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Bunları kimse de gönderemez” diyen Özhaseki, “İleri geri konuşuyorlar öyle. Öyle bir şeyin olacağını da kimse düşünmesin. Muhalefet liderlerinden birisi diğer muhalefet liderlerinden birisine ‘Boşuna popülizm yapmayın, gönderemezsiniz” dedi. Evet, ne yazık ki öyle. İnşallah zamanı geldiğinde bir kısmı gider, kalanlarda uyum gösterirler” şeklinde konuştu.

AKP'li Özhaseki'ye gelen tepkilerden bazıları şöyle 👇

AKP'li Özhaseki'ye gelen tepkilerden bazıları şöyle 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
340
175
25
7
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
medj4iTR

Akp’lilerin maksimum iq bu şekilde. Daha fazlası yok. Zihniyeti bozuk herifler.

Bozkurt

AKP'lilerde göçmen konusunu dramatize edip tribünlere oynayarak yırtarız düşüncesi var. Bunu yaparken daha fazla batırıyorlar haberleri yok.

Pasif Kullanıcı

sedat pekerin cinayetler, tehditler, uyuşturucu kaçakçılığı için isim vermesini bile unuttu bu ülke, tepki diye yazılan twetlerimi unutmayacak:D türk halkı g... Devamını Gör