Görüş Bildir
Haberler
'Gezici' Mülkiye Dekanı, Öğrencileri Övüp Hocalara Sitem Ederek İstifa Etti

'Gezici' Mülkiye Dekanı, Öğrencileri Övüp Hocalara Sitem Ederek İstifa Etti

YÖK’e muhalefeti ve özerk üniversiteden yana görüşlerinin yanısıra Gezi eylemlerine destek vermesiyle de tanınan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, dekanlık seçim sürecine tavır alarak istifa etti.

Karatepe, “Öğrenciler ve idari personelden, mezunlardan çok memnunun, ama aynı desteği hocalardan görmediğim için kırıldım” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstifası sonrası Hürriyet’e konuşan Karatepe, dekanlık süresince hep ifade özgürlüğünü savunduğunu ama hocalardan aynı karşılığı görmediğini ve kırıldığını belirtti.

Rektörlüğü de eleştirdi

Karatepe dekanlığı süresince yaşananları şöyle özetledi: “Ben son üç yıldır çok zor bir dönemde dekanlık yaptım, hem üniversite yönetimiyle, hem de ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı. Özerk üniversiteden yana tavır aldım, yönetim YÖK kanunlarının verdiği yetkiyi sonunu kadar kullanmayı tercih etti.” Soruşturma geçirdim, cezalar aldım. İfade özgürlüğünden yana tavır almamdan dolayı, öğrenciler için açılması istenen soruşturma taleplerini geri çevirdim. Hep ifade özgürlüğünden yana, üniversite özerkliğinden yana bir tavır içine girdik.”

Mülkiye dekanı, Gezi eylemlerine katılan öğrencilerine soruşturma açılmasına da karşı çıkmıştı. ‘Gezi’ye desteğiyle de gündeme gelen Karatepe hakkında 28-30 Mayıs 2014 tarihleri arasında ‘izinsiz olarak görev yerini terk ettiği’ iddiasıyla 3 Haziran’da soruşturma açılmıştı.

Soruşturma akademisyenler tarafından tepkiyle karşılanmış, imza kampanyası başlatılmıştı.

Dekan söz konusu konuşmada konuşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın, çocuk cinayetlerinin ardından sarf ettiği , “Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin” sözlerine atıfta bulunarak, “Ben buradan sayın bakana soruyorum: Eskişehir’de bir karanlık sokakta Ali İsmail Korkmaz’ın attığı çığlıkları duyabildiniz mi?” demişti. Karatepe’nin konuşması öğrenciler tarafından sık sık Gezi sloganlarıyla kesilmişti.

Karatepe dekanlık görevine 2012 yılında getirilmişti.

Hocalara Sitem

Hocalara Sitem

Mülkiye dekanı, istifa kararının perde arkasını ise şöyle anlattı: “Dekanlık sürem iki ay sonra dolacaktı. Fakültede bir dekanlık yoklaması yapıldı. Öğrenciler ve idari personelden, mezunlardan çok memnunun, ama aynı desteği hocalardan görmediğim için kırıldım.”

Karatepe, hoca olarak görevini sürdürüceğini de belirtti: “Şimdiye kadar sergilediğim tutumu devam ettireceğim. Bugün dekanlığa başlasam, bu zorluklara rağmen tekrar aynı şeyleri yaparım.”

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/gezici-mulkiy...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0