Görüş Bildir
Haberler
'Gezi Piyanisti' Bu Kez Soma İçin Geliyor

'Gezi Piyanisti' Bu Kez Soma İçin Geliyor

Ulaş
09.06.2014 - 19:44 Son Güncelleme: 10.06.2014 - 01:11

'Gezi Piyanisti' Bu Kez Soma İçin Geliyor

Gezi direnişi sırasında Taksim’de eylemcilere unutulmaz konserler veren Almanyalı piyanist Davide Martello, Soma için yeniden Türkiye’ye geliyor.

Gezi direnişi sırasında Taksim’de eylemcilere unutulmaz konserler veren Almanyalı piyanist , Soma için yeniden Türkiye’ye geliyor.

16-22 Haziran tarihleri arasında ‘ Piano for Soma ‘ (Soma İçin Piyano) adıyla düzenlenecek etkinlik kapsamında Martello; 16 Haziran’da İzmir , 17 Haziran’da Muğla , 18 Haziran’da Ankara , 19 Haziran’da Eskişehir , 20 Haziran’da Kadıköy ve 21 Haziran’da Beşiktaş ‘ta sahne alacak.

Ünlü piyanist, son olarak Soma’da yaşanan faciaya dikkat çekmek ve daha fazla duyarlılık yaratabilmek için 22 Haziran’da Soma ‘da bir anma ve dinleti düzenleyecek. Meydan ve parklarda yapılacak olan ve üç saat sürmesi planlanan konserlerde Martello’ya piyanist Savaş Güven de eşlik edecek.

Gezi’de kaybettiklerimiz için şarkı bestelemişti

Davide Martello, Gezi eylemleri sırasında piyanosunu Taksim Meydanı‘na getirerek direnişçilerle birlikte barış mesajı vermişti. Sabaha kadar devam eden konserlerin ardından bir polis saldırısı sonrasında gözaltına alınan piyanistin, piyanosu da gözaltına alınmıştı.

Almanyalı piyanist Gezi eylemleri sırasında polis şiddetiyle ölenler için ‘Light Soldiers’ (Işık askerleri) adlı bir parça da bestelemişti.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/gezi-p...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0