Görüş Bildir
Haberler
‘Gezi'de Yaralılara Yardım Eden Hekimler 6,5 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Yargılanıyor

‘Gezi'de Yaralılara Yardım Eden Hekimler 6,5 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Yargılanıyor

yelda kahveci
11.04.2014 - 12:10 Son Güncelleme: 11.04.2014 - 13:04

İstanbul Tabip Odası (İTO) , Gezi eylemcilerinin sığındığı Dolmabahçe Valide Sultan Camii’nde yaralıları tedavi ettikleri gerekçesiyle haklarında altı buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açılan hekimler için sloganıyla sokağa çıkıyor.

İTO’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Gezi eylemleri sürecinde ‘mesleki etik’ gereği yapmak zorunda olduğu hekimliği ifa eden, yanındaki yaralıları tedavi eden binlerce hekim ve sağlık çalışanının suçlu gösterilmeye çalışıldığı belirtildi.

Bu tablonunu en somut örneği olarak, Mayıs ayının ilk haftasında görülmeye başlanacak 250 kişilik Gezi davasında olarak çalışan iki yurttaşın ‘suçluyu tedavi etmek’ , ‘adli makamlara ihbar etmemek’ vb. suçlamalarla altı buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı hatırlatıldı.

İTO, Dolmabahçe Valide Sultan Camii’ne sığınan eylemcileri tedavi ettikleri için yargılanan hekimlere sahip çıkmak ve hekimlik onurunu korumak için herkesi 12 Nisan 2014 saat 12.30′da ‘aynı yerde’, Dolmabahçe Valide Sultan Camii’nin yanındaki parkta yapılacak basın açıklamasına çağırdı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/aktuel/gezide...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0