Görüş Bildir
Haberler
'Gezi Anılacak, Övülecek Bir Olay Değil'

'Gezi Anılacak, Övülecek Bir Olay Değil'

adem kara
31.05.2014 - 12:49

'Adayımız Belli, Açıklama İzni Çıkmadı'

Bülent Arınç, 'Cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacak durumda değiliz. Az çok biliyoruz ama izin çıkmadı bu konuda.' dedi.

Bursa'da konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı adaylığı için 'Cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacak durumda değiliz. Az çok biliyoruz ama izin çıkmadı bu konuda. Başbakanımız 15 Haziran'ı işaret etti. Ak Parti muhalefetin adayının açıklanmasını bekliyor. Kendi içindeki çalışmaları bitirmiş durumda' dedi.

İşte Arınç'ın konuşmasından satırbaşları;

'GEZİ ANILACAK, ÖVÜLECEK BİR OLAY DEĞİL'

'Gezi Parkı olaylarını anma' diye bir şeyi düşünemiyorum. Gezi'de yaşanan olayların üzerinden bir yıl geçti. Bu anılacak övünülecek bir olay değil. Üzücü şeyler yaşandı orada. Bize acılar getirecek o olayların anılacak tarafı yok ama üzüntü ile hatırlayabiliriz. Uluslararası basın kuruluşları sanki önceden haber almış gibi Taksim Meydanı'nda konuşlandı ve saatler boyu savaş muhabirlerinin eşliğinde Türkiye'de olağanüstülük yaşandığını iddia etti.

'KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZÜNÜ ÖNEMSİYORUM'

Bu olayları tahlil ettik. Herkesin çıkaracağı dersler var. O günkü olaylar Türkiye'ye çok şey kaybettirebilecek olaylardı. Hükümetimizin yatıştırıcı önlemleri sayesinde amacına ulaşamadı. O olaylar sosyal medyanın nasıl kötüye kullanılabileceği noktasında önemli örnekler yaşadık. Tekrar bu tür olayların yaşanmasını arzu etmem. Dün Kılıçdaroğlu'nun sözünü önemsiyorum. ''Hiç kimse yasadışı örgütlerin faaliyetlerine izin vermesin'' dedi. Yasadışı eylem yapmak isteyenler olabilir. Onlara da güvenlik güçleri gerekeni yapar. Hiçbir masum vatandaşımızın da hukuk dışına çıkmadan hareketlerini bitirmesi gerekir diye düşünüyorum.

'SULANIYOR GİBİ GELİYOR BANA'

Bunu bilmiyordum. Biz Norşin'de gezerken bunlar konuşuldu herhalde. Hafazanallah daha neler duyacağız. Damda kedi var. Biri bizim çatı adayımız bu diye gösteriyor. Böyle karikatürler görüyorum. Köşk seçimleri fiilen yarı başkanlık sistemini de getireceği için önemli. Elbette Ak Parti'nin adayı olacak ve o aday kazanacak. Adaylarını göstererek birinci turlarına iştirak etmesi lazım. Biz seçilemeyeceğini bile bile Nevzat Yalçıntaş gibi isimleri aday göstermiştik. Bu 'ben bir partiyim. Adayım bu' demektir.

Ben Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun kapı kapı dolaşıp fikir almasını kendileri aday göstermeyecekse olağan karşılıyorum. Ama bu iş biraz ileri gidip sulanıyor gibi geldi aban. Sadece dikkatlerini çekmek için söylüyorum.

'DIŞARIDA KİMSE SELAM VERMEZ'

Bir an evvel ne yapacaksanız yapın. Demirel, Gül ve Çiçek'ten bahsetmiş. Gülünç olmayalım, boşa zaman kaybetmeyelim. Önümüzdeki süreçte biz de adayımızı belirler ve ilan ederiz. Ama onun özellikleri MHP'nin istediği şekilde CHP'nin iştirakine neden olur mu? FP'deyken Ecevit ve Hüsamettin Özkan, Kutan'ı ziyaret etti. Beni de grup başkanvekili olarak davet etti görüşmeye. Biz de ''Anavatan partisi işin içinde mi?'' dedik. ''Anavatan yok. Mesut Yılmaz'ın kendine göre hesapları var izlenimi edindim'' dendi. Formül önerdim. ''Biz size 3 isim verelim siz o 3 isimden birini Cumhurbaşkanı adayı yapalım. Ya da siz 3 isim verin bize biz destekleyebiliriz diyelim'' Hoşlarına gitti. Geldiler parlemanto içinden 2 dışından 2 isim önerildi. Biri de Haberal'dı. 2 gün sonra aniden bir haber geldi. Kutan'la beraberdik. Biz bunlar üzerinde çalışmayı bıraktık, AYM Başkanlığı'na ne dersiniz dediler.

Grubu topladık hemen. Sıcak bir hava oluştu. Refah'ın kapatılmasında imza sahibi olması içimizde yaradır. Ama o günkü açıklamaları hukukun üstünlüğü içinde gibiydi. Necdet Sezer'in adaylığı o gün belirlendi. Biz Köşk adaylığı konusunda rahatız. CHP içinde o kadar çok ismi geçen var ki bazen kulaklarıma inanamıyorum. MHP' de öyle. Halkta 10 kişide bile karşılığı yoktur. Siz onları güçlü gösterirsiniz ama dışarda kimse selam vermez. Halk seçecek bunları, devir değişti. Halk bunları ister mi diye düşünmeleri lazım.

KÖŞK ADAYIMIZI AÇIKLAMAK İÇİN İZİN ÇIKMADI

31 Mayıs bugün ama Cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacak durumda değiliz. Az çok biliyoruz ama izin çıkmadı bu konuda. Başbakanımız 15 Haziran'ı işaret etti. Ak Parti muhalefetin adayının açıklanmasını bekliyor. Kendi içindeki çalışmaları bitirmiş durumda.

İL BAŞKANLARININ İSTİFASI

Bazı il başkanlarına nezaketen istifa etmeleri istenmişti. 30 Mart'la ilgilidir zannederim. Her partide olur. Olağanüstü bir durum yok

MALİYE BAKANI'NIN TOPLANTISINDA ZAMAN TEMSİLCİSİNİN ÇIKARILMASI

Hiçbir bilgim yok.

BAŞBAKAN'IN 'İNLERİNE GİRECEĞİZ' AÇIKLAMASI

Bir defa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bizim için 2 yönü var. İnşallah ilk turda en yüksek oyla seçilmesi için elimizden geleni yapacağız. İkinci olarak Ak Parti kimlerle yürüyecek? Ak Parti 4. dönem olarak iktidarı tekrar kazanmak durumunda. Başkanlığa kim gelecek, kongre ne zaman yapılacak diye düşünülüyor. Hükümetimiz ne olacak diye çalışma yapmak lazım. Türk olduğunu söyleyen bir densizin açıklamalarını biliyorum. Ne yapalım Türkiye'de de var böyleleri yurtdışında da var. Bu devletin içinde adı ne olursa olsun kendi düzenini kurmaya çalışan başka bir yapı varsa buna müsaade edemeyiz.

Adli ve idari soruşturmalar yapılıyor. Bu soruşturmaları yapmadan 'Ben bu adamları beğenmedim. Bize karşıydı' gibi beşinci dünya ülkeleri gibi davranamayız. Bazı soruşturmalardan somut neticeler çıkıyor, iddianameler yazılıyor. Hükümetimiz bu konuda hukukun içinde kalmaya azami dikkat gösteriyor.'

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/bursa-basbaka...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0