Görüş Bildir
Haberler
'Gerçek Sanatçı Saray Övmez, Berkin'in Annesine Hakareti Normal Görmez'

'Gerçek Sanatçı Saray Övmez, Berkin'in Annesine Hakareti Normal Görmez'

Ulaş
06.12.2014 - 10:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘Ak Saray’ı öven sanatçılar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasına ‘ insani bir şey ‘ diyen türkücü Yavuz Bingöl ve Erdoğan’a methiyeler düzen Yazar Alev Alatlı‘ya yüklendi: Aydın aydınlatır, karartmaz.”

Twitter’dan gündeme dair açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Yavuz Bingöl’e ve Berkin Elvan konusundaki açıklamalarına değindi. “Gerçek sanatçı saray övmez, duvar kağıtları altın varaklı, bardak ve çanakları altın sırmalı olan binlerce odalı kaçak yapıyı haklı çıkarmaz” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Heyhat, böyle bir ortamda 15 yaşındayken 16 kiloya düşerek hayatını kaybetmiş Berkin Elvan’a ve annesine hakaret de normal görülür” yorumunu yaptı.

Alev Alatlı’yı da unutmadı

Ak Saray’ı “Neredeyse benim evim daha ihtişamlı” sözleriyle savunan sanatçı Hülya Avşar ve saraya maniler düzen İbrahim Tatlıses‘e de göndermelerde bulunan Bahçeli, Erdoğan için “Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı” diyen yazar Alev Alatlı hakkında da şu ifadeleri kullandı:

“Hele birisi var ki, bugüne kadar yazdığı kitapları manen yakmış ve münevverliği iktidar mürebbiyeliğiyle değiştirmiştir. Buna göre, Rus yazar Aleksandr Soljenitsin yaşasaymış, yüzbinlerce Suriyeliye kapılarını açan hükümeti ve övülen şahsı ayakta alkışlarmış! ‘Evrensel dolandırıcılığın hüküm sürdüğü zamanda gerçeği söylemek devrimciliktir’ diyen George Orwell da alkışlarmış.

Yani dünya alem alkış yarışına girermiş. Yerel dolandırıcılığı görmeyen, yerel ve küresel bağlantılı soygunu inkar edenden aydın falan olmaz. Aydın aydınlatır, karartmaz. Aydın vicdanın sesini dinler, telkinlere gelmez. Aydın çağa yön verir; yoksa iplerini iktidarın emrine vermez.”

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/bahceli-sanat...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0