Görüş Bildir
Haberler
Microsoft'un Yönetim Kurulu Üyesi Türkiye'deki Planlarını Anlattı

Microsoft'un Yönetim Kurulu Üyesi Türkiye'deki Planlarını Anlattı

Batuhan
26.06.2014 - 10:35

‘Genç Türkler Yeni Teknolojilere Adapte Olmalı'

Microsoft’un yönetim kurulu üyesi ve Vırtual Intruments şirketinin CEO’su John. W. Thompson, Türkiye’deki bilişim sektörü üzerindeki planlarını Al Jazeera Türk’e anlattı. Thompson, genç Türk mühendisleri ve yazılımcılara en kısa zamanda yeni teknolojilere adapte olma tavsiyesinde bulundu.

Sanal ve özel bulut ağlarında şirketlerin performansını artıran uygulamalar sunan Vırtual Instruments şirketinin CEO’su John W. Thompson, Türkiye piyasası ve yeni bilişim teknolojileri hakkında açıklamalarda bulundu. Mühendis ekiplerini hızla büyüttüklerini ifade eden Thompson, Türk mühendis ve yazılımcılara kapılarının açık olduğunu belirtti.

Al Jazeera Türk’ün sorularını yanıtlayan Thompson, Türkiye’de telekomünikasyon ve bankacılık alanında hizmet ağlarının hızla geliştiğini söylerken, yeni dijital ekosistemde performansını artırmak isteyen tüm şirketlere hizmet sunduklarını belirtti. Thompson, performansın ana hususunun donanım olmadığının altını çizdi.

Virtual Instruments Batı ve Asya ülkelerinde hizmet ağını hızla genişletiyor. EMEA (Avrupa-Ortadoğu-Africa) bölgesi için ne gibi planlarınız var?

EMEA, VI için her zaman ön planda yer alan bir coğrafya oldu. Hatta şirket olarak hayata geçtiğimiz ilk dönemde bazı büyük müşterilerimiz bu coğrafyada yer alıyordu. Euro bölgesindeki fırsatların büyümeye devam edeceğini düşünüyorum. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için hizmetlerimizi genişletecek planlar yapmaya devam edeceğiz.

VI, hızla fiziksel altyapıdan dijital altyapıya geçiş yapmakta olan ülkelere yardım sunuyor. Bu kapsamda Türkiye piyasası hakkındaki genel görüşünüz nedir?

Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ve yeni teknolojileri çok hızlı benimseyen piyasalarından bir tanesi. Fizikselden sanal ve bulut tabanlı çevrelere dönüşüm gerçekleştirmek, mevcut sistemlerin kıyaslanmasını gerektiriyor. Böylece, kritik uygulamaların performansını ölçülüyor, performansı olumsuz etkileyebilecek veya teknik sorunlara neden olabilecek muhtemel sorunlar tespit ediliyor. Fortune 100 listesinde yer alan 36 şirket, veri merkezlerinde uygulama performansını garantiye almak için VirtualWisdom platformunu kullanıyor. Türkiye'de hizmetlerimizi kullanmak isteyen müşterilerle görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Türkiye ve uluslararası alanda başarılı olabilmek için altyapı yöneticilerinin maliyet ve kaynak tasarrufu konusunda başarılı olması gerekiyor. İşte bu konuda VI Türkiye'ye yardımcı olabilir.

Türkiye'de en çok hangi alanlarda hizmet sunmayı planlıyorsunuz?

Türkiye, VI için büyük bir piyasaya haline dönüşmeye başladı. Türkiye piyasasında hizmet veren HDS ve Data Market gibi yerel ortaklarımız, satış ekiplerimize yardım ediyor. Şu ana kadar Türkiye'de en çok hizmet sunduğumuz sektörler telekomünikasyon ve bankacılık olarak belirdi. Ancak teknolojimiz her türlü şirketin hizmet sunma stratejisini ve performansını belirleyen uygulamalara doğrudan yardım ediyor.

Görsel ve bulut altyapına geçmeye çalışan şirketlerin karşılaştığı en büyük zorluklar neler? Siz onlara bu süreçte nasıl yardım ediyorsunuz?

Sanallaşma ve bulut gibi yeni önemli teknolojilerde öne çıkan en büyük husus, altyapının yönetimi ve beraberinde gelen riskler. Her yeni yazılım, karışıklığın seviyesini de artırıyor. Burada atılan en doğal hamle, düzenli bir sistem oluşturabilmek için performansı karşılayabilecek donanım kurmak oluyor. Ancak bu yaklaşım çok maliyetli olabileceği gibi yine karmaşayı artırıyor. VI olarak her uygulamanın faydasını denetleyebilmenin mantıklı olduğunu düşünüyoruz. Buna göre kaynaklarınızı ne kadar kullanacağınızı belirliyorsunuz. Ödül kazanan VirtualWisdom platformumuzun tam olarak yaptığı da bu.

Türk mühendis ve yazılımcılara VI gibi şirketlerde çalışma şansı bulmak için nasıl tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

Tablonun tümüne bakabilmenin ne kadar önemli olduğunu sözlerle yeterince ifade edemem. Genç Türk mühendisler ve geliştiriciler yeni teknoloji platformları üzerinde düşünce üretmeli ve erken kullanıcılar olarak elde edebilecekleri faydalara odaklanmalı. VI olarak, Bilişim Teknolojileri (BT) çevreleri içeren yerlerin evrimi, uygulamaların ve altyapının beraber iyi çalıştığı yerlerde çözüm üretmek adına büyük önem taşıyor. Bulut bilişimin yeni dünyasını yönetebilmek için yeni yöntemler ve teknolojiler öğrenmeye hevesli olan genç ve akıllı mühendisler, şirketimizi ve platformunu yeteneklerini geliştirmek için heyecan verici bulacak. Mühendislik ekibimiz son 18 ay içinde önemli ölçüde büyüttüğümüz gibi, küresel alandaki müşterilerimizi de artırdık. Kısaca, erkenden çalışmaya başlayarak teknolojinin rüzgarından yararlanmak isteyen mühendis veya geliştiriciler için harika bir ortam söz konusu.

VI geleceğin geliştiricileri ve mühendisleri için küresel alanda eğitim merkezleri açmayı planlıyor mu?

Evet. hayata geçirdiğimiz VI Üniversitesi bu amacı taşıyor. VI Üniversitesi ile müşterilerimizin ve ortaklarımızın profesyonel geliştirme kaynaklarına erişim sağlamasını, böylece ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkındaki bilgilerini artırmalarını sağlıyoruz. Tek erişim noktasından, bireyler akreditasyon programlarından kişisel VI sınıflarında eğitime ve online dersliklerde hoca eşliğinde derse girmeye kadar birçok olanak buluyor. Ayrıca, talep üzerine e-Eğitim seçenekleri sunuyoruz. VI Üniversitesi'nden yararlanan organizasyonlar aynı zamanda kendi tesislerinde eğitim gerçekleştirebiliyor veya kendilerine özel olarak online ders alabiliyor.

VI Üniversitesi'nin çalışması kapsamında, VICP (Virtual Instruments Certified Professional (VICP) adı verilen bir sertifikasyon programı da başlattık. Sertifika, eğitim gören bireylerin VirtualWisdom4 platformu hakkındaki bilgisini ve kullanım yeteneğini ölçüyor.

Temmuz ayında başlayacak sertifika programı hakkında bilgi almak için: http://www.virtualinstruments.com/training/#training-resources

Müfit Yılmaz Gökmen | Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0