Görüş Bildir
Haberler
Genç kızlara "Oha!" dedirtecek 10 Nezaket Kuralı

Genç kızlara "Oha!" dedirtecek 10 Nezaket Kuralı

SureyyaKurt
06.11.2014 - 17:18 Son Güncelleme: 07.11.2014 - 12:21

"Genç Kız Terbiyesi" nde 1940 kuralları! Erenköy Kız Lisesi Felsefe ve Sosyoloji Muallimi Feliha Sedat Oksal'dan Öğütler

Şimdiki genç kızlara gülünç gelse de bir zamanlar genç kız olmak işte bu kadar zordu!!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nezaket ve İncelik

Şuurlu bir nezaket genç kızın en tabii vasfıdır. Evde, mektepte, sokakta, trende, mağazada, istirahatte, hulasa her yerde ve her vakit nazik ve ince hareketler genç kız benliğinin esası olacaktır.

2. Selamlaşırken

Bir genç kızın sokakta erkeklerle birlikte giden arkadaş ve dostları selmalamakta ilk hareketi onlardan beklemesi daha doğru olur. Tesadüf edilen dostlar ve tanıdıklarla - bir zaruret olmadıkça- durup konuşmadan, sadece selmalaşıp geçmek tercih edilmelidir.

3. El Sıkarken

Tanıdığınız insanlarla selamlaştıktan sonra- yerine göre - el de sıkılabilir. Umumiyetle herkes gibi, zafaret ve inceliğin canlı numunesi sayılabilen genç kızda, el sıkarken yapma tavırlardan, şımarık sahte hareketlerden, kendisinin olmayan edalardan sakınmalı, çok tabii ve dürüst olmalıdır. Tanıştığı erkekle el sıkmak icap ederse bu harekete ilk önce genç kız başlar.

4. Kucaklaşma

Kucaklaşma derin bir sevgi ifadesidir. Yüzyüze dokunmadan ibaret olan kucaklaşmada fazla ileri gitmemek lazımdır. Aynı zamanda öpüşmek, dudak sesi çıkarmak çirkindir.

5. El öperken!

El öpmek eli hüremetle alıp dudaklara götürmekten ibarettir. Fazla ses çıkarmak, eli dudaklarla ıslatmak veya çeneye, buran alna dokundurmak çok çirkindir. Genç kız el öperken erkeklerin kasın elini öpüş tarzını taklide kalkmamalıdır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Konuşurken

Konuşurken gözleri kapamak, yahut fazla açmak, başı yukarı kaldırmak, dudakları büzmek, yeri ve sırası olmadığı halde gülerek birşey anlatmak, yahut anlatmadan çok çok güldükten sonra söze başlamak, saçları ile oynamaka, elleri ile işaretler yapmak, yanındakilere zorla dinletmek için eliyle dürtmek çirkin jestlerdir. Bir genç kızın müzik konserlerinde, konferanslarda konuşması, dinlememesi, sandalye gürültüsü çıkarması affedilmeyecek kusurlardandır.

7. Gülerken

Zoraki gülmeler, gülmeyi yerli yersiz israf etmekten doğan manasız bir yüz nefretle karşılanır. Gözlerinden yaş gelene dek gülmek, başı arkalara atmak ya da dizlere eğmek böylesine sevimli bir jesti aleyhimize çevirmek olur.

8. Yürürken

Elleri cebinde veya arkaya bağlanmış yürümek ayıptır. Kolları gelişigüzel sallamak, edalı yürümek, kırtmak, yürüken fazla öne veya arkaya meyletmek, büyük büyük adımlar atmakta o kadar çirkindir!!

9. Yemekte

Dağınık bir saç veya itinasız bir kıyafetle genç kızlar yemeğe oturamazlar! Yemeğe oturduktan sonra ilk iş önündeki peçeteyi kucağına yaymaktır. Peçeteyi boynuna sokmak, sofra üzerine koymak, peçete ile çatal kaşığı silmek hiçbir zaman affedilemez.

10. Kıyafet ve Tuvalet

Genç kızların bir yere giderken fazla süslenmeleri, annelerinin, ablalarının ziynetlerini takmaları, elbiselerini, kürklerini giymeleri kat'iyen doğru değildir. Modadır diye gelişigüzel renlker seçip, elbise üzerine türlü süslemeler, danteller, parlak işlemeler kızların tuvaletlerinde hiçte hoşa gitmez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın