Görüş Bildir
Haberler
'GDO'lu Ürünler Kanseri Artırıyor'

'GDO'lu Ürünler Kanseri Artırıyor'

silviya alaskarova
14.07.2014 - 13:39 Son Güncelleme: 14.07.2014 - 17:19

' Gdo'lu Ürünler Kanseri Artırıyor'

' GDO'lu ürünler kanseri artırıyor'

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, GDO'lu bazı ürünlerin kolon, meme ve prostat kanserini normal bitkilere oranla yüzde 400, 500 oranında artırdığını yayınlarda gördüklerini söyledi.

Rektör Solak, 'Bazı bakterilere karşı, bitkilere antibiyotik dirençli gen veriliyor. Hastalıkların tedavisinde kullanılan antibiyotiklerin daha az ya da geç işe yaramasının sebebi bu olabilir' dedi. Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi'nin Gedik Ahmet Paşa Külliyesi'nde düzenlenen 'Ramazan'da İkindi Sohbetleri' programına konuk olan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) üretiminin etkilerini anlattı.

“GDO'lu ürünlerle tarım arazisi açığı kapatılıyor”

Uzmanlık alanı genetik hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Mustafa Solak, GDO'lu ürünlerin tüketilmesinin insan genetiği üzerindeki etkilerine dikkati çekti. İnsanların besin ihtiyacının giderilmesi, yetersiz alandan daha çok ürün alınması amacıyla başlayan 'Yeşil Devrim'in başarısızlıkla sonuçlandığını kaydeden Prof. Dr. Solak, '2'nci Dünya Savaşı'ndan sonra başlayarak dünyada çok sayıda kimyasal ve haşere öldürücü ilaç kullanıldı. Bunun sonucunda GDO'lu ürünlerle gıda ve tarım arazisi açığı kapatılmaya çalışıldı' dedi.

“Bazı ürünler kanser riskini artırıyor”

Gen diziliminin değiştirilmesi ya da kendi doğasında bulunmayan başka bir genetik karakterin kazandırılması yoluyla elde edilen organizmaların GDO olarak tanımlandığını açıklayan Prof.Dr. Solak, küp şeklinde karpuz ve sarı renkli pirinci örnek gösterdi. İlk GDO'lu ürünün raf ömrü uzatılmış domates olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Solak, bu ürünün 1996'da piyasaya sürüldüğünü hatırlattı. GDO'lu ürünlerin insanda metobolik etkileri olabileceğini belirtti.

“Antibiyotikler tedavi etmiyor”

Bazı bakterilere karşı bitkilere antibiyotik dirençli gen verildiğine değinen Prof. Dr. Mustafa Solak, hastalıkların tedavisinde antibiyotiklerin daha az ya da geç işe yaramasının sebebinin bu olabileceğini söyledi. Dünya genelinde GDO üretim alanlarının 1998'de 2-3 milyon hektar olduğunu açıklayan Rektör Solak, bugün bu rakamın 148 milyon hektara ulaştığını belirtti.

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın