Görüş Bildir
Haberler
TV
‘Game Of Thrones Siyaset İçin Rehber’

‘Game Of Thrones Siyaset İçin Rehber’

‘Game Of Thrones Siyaset İçin Rehber’

Küresel fenomen Game of Thrones dizisi, taht için güç savaşını ele almasıyla uluslararası siyaset yorumcularının da dikkatini çekiyor.

ABD’de yayın yapan kablolu televizyon kanalı HBO’nun, George R. R. Martin’in kült fantastik roman serisi A Song of Ice and Fire’a dayalı dizisi Game of Thrones’un dördüncü sezonu bugün başlıyor. Türkiye dahil dünyanın dört bir yanında dizinin hayranları yeni bölümleri sabırsızlıkla beklerlerken Yedi Krallık’a hükmeden Demir Taht iÇin verilen kanlı güç savaşı uluslararası ilişkiler uzmanları tarafından da dikkatle takip ediliyor.

Fransa’da yayımlanan Le Courrier International dergisi dizinin dünya basınındaki yansımaları için özel bir ek hazırladı. Dergi, dizinin geçtiği hayali Westeros kıtasının ‘jeopolitik dengeleri’yle ilgili bir harita hazırladı.

‘Jeopolitik destan’

Küresel siyaset üzerine yayınladığı haber ve analizlerle bilinen Foreign Policy dergisi ise ‘jeopolitik destanı’, ‘dış politika için gerçek bir rehber’ ifadelerini kullandığı dizinin ‘pragmatizm, gizli diplomasi ve güç ittifakı’ üzerine düşünmek için etkileyici bir zemin oluşturduğunu yazdı.

“Martin’in romanları uluslararası ilişkilerin son derece sofistike ve karmaşık bir felsefesine dayanıyor. Egemen bir devletin tanımı, bir borcun varlığının hükümdarın elini kolunu bağlaması, hüküm sürmenin savaşmaktan daha zor olması, ittifak kurmak için ikna gücü her iktidar sahibinin dikkat etmesi gereken konular” yorumunu yapan Foreign Policy, Lannister hanedanının en az ‘Çin kadar güçlü’ olduğunu belirtti.

Milliyet

Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/-game-of...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0