Görüş Bildir
Haberler
"Galatasaray Sıradan Bir Oyunla Rahat Kazandı"

"Galatasaray Sıradan Bir Oyunla Rahat Kazandı"

Batuhan
05.01.2015 - 10:28

Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği derbiyi analiz etti.

Beşiktaş rüzgarı arkasına almasına rağmen ilk yarıda Olcay’ın zayıf denemesi dışında şut atmadı. Bu garip durumun tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Olcay, Sosa, Töre, Oğuzhan gibi oyunculara sahip olup, hem de bu hava şartlarında şut denememek... Planlasan olmaz. Ama Bilic’in oyun stratejisinin oyunculara söylediği şey bunu yaptırıyor. Kaleyi düşünmüyorlar bile. Bakın! Beşiktaş açısından,

Chedjou veya Semih’e topu aldırmak ok...

Onlara basmamayı anlamak çok zor.

Onların topu Selçuk veya Melo’ya vermesine müsaade etmeyi anlamak daha zor.

Anlamak imkansız!

Ancak onlar aldıktan sonra hâlâ yarı sahanda beklemek, merkeze baskı yapmamayı anlamak imkansız... Rüzgar lehineyken... Rakip pas yapmadan oynamayı bilmiyorken oyunun kaynağı açık bırakmak... Bilic, Fenerbahçe maçında yaptığı hatayı tekrar etti dün. Demba Ba yalnızlaştı. Olcay, Sosa ve Töre hattının varlığının yararı ortadan kalktı. Sıradanlaştılar. Galatasaray’ın tüm zaafları böylece ortadan kalktı. Topa ve oyuna hakim oldular. Açık konuşmak gerekir. Normalde Galatasaray’ın bu oyunu çok daha ağır bir şekilde cezalandırması gerekirdi.

Beşiktaş’ın golü yedikten sonra, hatta Veli atıldıktan sonra oynadığı oyun, hem de rüzgara karşı oynadığı oyunun çıkardığı pozisyonlara bakıldığında doğru oyunun ne olduğunu anlayabilirsiniz. Burada Hamza hoca ve öğrencilerini de bir konuda övmek lazım. Burak ve sahada olduğu zaman Umut’un Beşiktaş’ın ekstradan atadığı hücumcularla beraber geri dönüşleri sayısal açıdan eksik kalmamalarına yardım etti.

Baskı yediler ama bunalmadılar... Topu oradan çıkardılar. Sayısal üstünlüğü rakibe vermediler.

Rahat galibiyet

Galatasaray sıradan bir oyun oynayarak rahat kazandı derbiyi. Hem de çok rahat. Çünkü Hamzaoğlu geldiğinden beri söylediğim gibi: Çekilirsen Galatasaray ezer... Beşiktaş’ta ise durum farklı. Atiba’nın üstüne Veli’nin yaptığı laubaliliği anlamak mümkün değil. Böyle bir maçın böyle bir dakikasında hem de... Bilic’in strateji tercihini analiz etmek ise olanaksız. Kendisini her derbide tekzip ediyor. Bilic’in Beşiktaş için önemini biliyorum. Ama Bilic’le olmaz diyenlere bundan sonra şaşırmış gözlerle bakmam. Argümanlarını anlıyorum.

Fanatik

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0