Görüş Bildir
Haberler
"Galatasaray, Milan'dan Büyük Kulüp"

"Galatasaray, Milan'dan Büyük Kulüp"

Batuhan
03.11.2014 - 11:28

Galatasaray'ın İsviçreli orta saha oyuncusu Blerim Dzemaili, Galatasaray Dergisi'ne konuştu.

Galatasaray'ın transferin son gününde Napoli'den transfer ettiği Blerim Dzemaili, Galatasaray Dergisi'ne verdiği röportajda Türkiye ve sarı-kırmızılı günlerine dair açıklamalarda bulundu.

İstanbul'a çok kolay alıştığını ve futbolu Galatasaray'da bırakabileceğini söyleyen Arnavut asıllı İsviçreli yıldız, 'Gerek yaşam tarzı gerekse kültürel olarak buradaki hayat, Arnavutluk'takine çok benziyor. Buraya gelmemin üzerinden henüz 2 ay geçti ancak bu süre bu şehre ve kulübe aşık olmam için yeterli oldu. İlk günden itibaren çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Her şeyin bu kadar profesyonelce yürümesini beklemiyordum. Loric Cana da daha önce futbolu Galatasaray'da bırakmak istediğini söylemişti. Ben de futbolu burada bırakabilirim. Bu çok güzel bir fikir benim için.' ifadelerini kullandı.

NEDEN İSVİÇRE MİLLİ TAKIMI?

Makedonya'da doğmasına rağmen İsviçre Milli Takımı'nı seçme nedenini anlatan Dzemaili, 'Benim İsviçre'yi seçme nedenim çok basit. Bütün hayatımı İsviçre'de yaşadım. Bu ülkeye, bana verdikleri için minnettarım. Ailemize orada yaşama ve daha iyi bir gelecek kurma şansı verdiler. Ben de bu yüzden futbolcu olabildim. Makedonya benim orada oynamam için hiçbir girişimde bulunmadı. Şimdi ihanet ettiğimi söyleyenler oluyor ama geçmişi ben bildiğim için bunlar beni yaralamıyor, özür dilerim.' şeklinde konuştu.

'BAZEN ARNAVUTLUK İÇİN OYNAMANIN...'

Mesut Özil'in Almanya'yı seçmesinden sonra ağır eleştiriler almasını yorumlayan 29 yaşındaki oyuncu, tavsiyelerde bulunarak, 'Her olayı kendi içerisinde değerlendirmeliyiz. Sonradan konuşmak kolay. Ben bile bazen Arnavutluk için oynamanın heyecan verici olacağını düşünüyorum ama bu tarz seçimler 18-19 yaşlarında yapılıyor. Genç olunca da ilerisini düşünmüyorsunuz. Her zaman kendi ülken adına oynamak, kendi marşını söylemek, ve kendi insanlarını mutlu etmek en iyisidir ancak futbolcuların kararına saygı duymak gerekiyor. Herkesin bir sebebi vardır. İnsanlara tavsiyem empati kurmaları' dedi.

'G.SARAY BENİM İÇİN HER ZAMAN BÜYÜKTÜ'

Galatasaray'a geliş sürecini anlatan Dzemaili, 'Galatasaray benim için her zaman büyük bir takımdı. Çocukken maçlarını görüyordum, her zaman Şampiyonlar Ligi'ndeydi. UEFA Kupası'nı kazandığı dönemi hatırlıyorum. Kısacası bildiğim bir kulüptü ve Prandelli beni aradığında ikinci kez düşünmeye gerek bile duymadım. İlk anda, 'Evet, gelmek istiyorum. Galatasaray'da oynamaktan mutluluk duyarım' dedim ve geldim. Buraya gelip ve bu kadar büyük bir takımda oynamayı bana verilmiş bir şans olarak görüyorum. Galatasaray'ın Napoli gibi, Milan gibi büyük bir kulüp olduğunu düşünüyordum ve sonunda buraya gelip görme fırsatı buldum. Saydığım kulüplerden daha profesyonel bir yapı var burada.' ifadelerini kullandı.

'İSTEDİĞİM SEVİYEDE DEĞİLİM'

Galatasaray'da geçirdiği süreyi değerlendiren İsviçreli oyuncu, 'Kişisel olarak ben hala olmak istediğim seviyede değilim. Napoli'de ve daha öncesinde yapabildiğimi gösterdiğim şeyleri henüz burada gösteremedim. Çok daha fazlasını yapabilirim. Potansiyelimin yarısına bile ulaşamadığımı düşünüyorum ve üzülüyorum. Ancak iyi bir kondisyona ulaştığımda daha iyi olacak. Takımla birlikte daha iyiye gideceğimi düşünüyorum.' şeklinde konuştu.

'TAKIMDA HER ŞEY YENİ...'

Prandelli'nin uyguladığı 3'lü ve 4'lü savunma sistemlerinin kendisini etkileyip etkilemediğine de cevap veren tecrübeli oyuncu, 'Ben aşağı yukarı aynı bölgede oynadım her sistemde. Her zaman orta sahanın ortasındaydım. Takımda çok sayıda yeni oyuncu var. Yeni bir başkan ve teknik heyet var. Her şey yeni ve bir düzen oturtmak kolay bir iş değil.' ifadelerini kullandı.

'FENERBAHÇE'Yİ YENMEK RÜYA GİBİYDİ'

Fenerbahçe'yle oynanan derbiden çok etkilendiğini söyleyen Dzemaili, 'Bu maçı kazanmak rüya gibiydi, gerçek olmak için fazla güzeldi. Atmosfer olağanüstüydü. İtalya'da da böyle atmosferlerde oynadım ama derbinin farklı bir yanı vardı. Çok etkilendiğimi söylemem gerekiyor' dedi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0