Görüş Bildir
Haberler
"Galatasaray'ın Endişe Duymasına Gerek Yok"

"Galatasaray'ın Endişe Duymasına Gerek Yok"

Batuhan
12.01.2015 - 12:03

Kızılyıldız Telekom Basketbol Kulübü Başkanı Nebojsa Covic, kulüplerinin hiçbir kulübü düşman görmediğini belirterek, spora odaklandıklarını ve insanları birbirlerine yakınlaştırmak istediklerini söyledi.

Covic, basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu'nda 16 Ocak Cuma günü Belgrad'da oynayacakları Galatasaray Liv Hospital maçı öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada 'ılımlı' mesajlar verdi. Covic, cuma günü 'normal' bir maç beklediğini belirterek, Sırbistan'da ilgili kurumların, maçın oynanması ve Galatasaray kafilesinin güvenliği için gerekli tüm önlemleri alacağını kaydetti.

Maçın, Avrupa Ligi yönetiminin kararı doğrultusunda sadece Kızılyıldız taraftarları önünde oynanacağını hatırlatan Covic, 'Karara göre, Belgrad'da Galatasaray, İstanbul'da ise Kızılyıldız taraftarı olmayacak. Tüm yaşananları göz önüne alacak olursak, bunun son derece normal bir karar olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ve tüm takımın güvenliğinin sağlanmasını talep etmek üzere yetkililerle görüşeceğini kaydeden Covic, 'Kasım ayında İstanbul'da oynanan maçın ardından duygusal ve dikkatsizce açıklamaları dolayısıyla dilediği özrü, burada da doğrudan Sırbistan kamuoyuna ifade etme imkanı sunulmasını talep edeceğim' ifadesini kullandı.

Covic, 'Kızılyıldız'ın hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini' vurgulayarak, takım olarak spora odaklı olduklarını, sporun ise sağlık ve diğer etkenlerin yanı sıra insanları birbirine yakınlaştırmak için var olduğunu söyledi.

'Maçlar savaş değil, sportif mücadeledir'

Maçların birer savaş değil, sportif mücadele olduğuna işaret eden Covic, 'Taraftarlarla sürekli görüşüyoruz, maç gününe kadar da görüşmeye devam edeceğiz. Her şeyin müsaade edilen çerçevede olacağını düşünüyorum. Tribünlerde nasıl tezahürat yapılacak, göreceğiz. Buna etki edemeyiz. Her iki tarafın da duygularını anlamalıyız. Taraftarlarımızla birlikte bizden beklenen resmi, fair play çerçevesinde herkese göstermeliyiz' diye konuştu.

Covic, Ergin Ataman'ın İstanbul'daki maç sonrası yaptığı açıklamaların Sırbistan'da alkışla karşılanmasının beklenemeyeceğini kaydederek, 'Biz küçük ancak onurlu bir ülkeyiz, onurlu bir milletiz' dedi. Ataman'ın, Belgrad'daki maçta profesyonel bir şekilde işini yapabileceğini anlatan Covic, bunun yanı sıra Belgrad'daki maça Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın gelmesini istediklerini, bu kapsamda iki kulübün yazışmalar yaptığını belirtti.

Covic, kulüp başkanları olarak ortak görevlerinin tansiyonu düşürmek, endişeleri azaltmak ve her şeyi yeniden spor çerçevesine döndürmek olduğunu ifade ederek, Türkiye'deki yetkili kurumların da İstanbul'da öldürülen Kızılyıldız taraftarı Marko Ivkovic ile ilgili davanın sonuçlandırılması ve olayın faillerine en yüksek cezanın verilmesinin görevleri olduğunu söyledi.

İstanbul'daki olaylarda Türk polisinin 'etkisiz' ve 'ciddiyetsiz' olduğunu savunan Covic, şunları kaydetti: 'Bundan dolayı şahsen hayal kırıklığına uğradım. Türkiye ciddi kurumları olan ciddi bir ülke. Yine de olayın failleri hızlı bir şekilde yakalandı. Savcının hazırladığı iddianameyi inceleme imkanım oldu. İddianamenin, yaşanan olaya göre hazırlandığını düşünüyorum. Failin dairesinde yapılan aramada ele geçirilen kot pantolonun üzerinde Marko Ivkovic'in kanının tespit edilmesi, suçu kimin işlediğinin en açık kanıtı. Artık Türkiye'deki yetkili kurumların yasalar ve adalet çerçevesinde karar vermesini bekliyorum.'

'Endişe duymalarına gerek yok'

Önemli maç öncesinde iki ülke kamuoyuna mesaj gönderen Covic, sözlerini şöyle tamamladı: 'Galatasaray takımı Belgrad'a gelmeli. Burada son derece normal bir maç oynayacağız. Güvenlikleri konusunda endişe duymalarına gerek yok. Bizler, işimizi profesyonel bir şekilde yerine getirmeliyiz. Hem Belgrad'daki hem de İstanbul'daki maçta taraftarlara fair play çerçevesinde takımlarını desteklemeleri çağrısında bulunuyorum. Hangi etnik gruptan, hangi dinden olursak olalım, bu değerler için ortaklaşa mücadele etmeliyiz. Ben o gün de Ataman'ın spor salonundakileri sakinleştirmeye çalıştığını biliyorum. Onun bu hareketini değerli buluyorum. İnsanız, hatalar da yapabiliyoruz. Önemli olan yaptığımız hataların sınırı aşmaması. Ne yaparsak yapalım kaybettiğimiz genci geri getiremeyiz.'

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/basketbol/eur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0