Görüş Bildir
Haberler
"Galatasaray Derbiyi Kazansa da Sezonu Kurtaramaz"

"Galatasaray Derbiyi Kazansa da Sezonu Kurtaramaz"

Batuhan
03.04.2014 - 11:49

"Galatasaray Derbiyi Kazansa da Sezonu Kurtaramaz"

Geçmişte Galatasaray ve Fenerbahçe formasını giyen Saffet Sancaklı, Elvir Balic ve Elvir Bolic, derbinin sonucunun Galatasaray için daha önemli olduğu görüşünde.

Al Jazeera 'ye konuşan Sancaklı, Balic ve Bolic, 6 Nisan Pazar günü Türk Telekom Arena'daki derbiyi Galatasaray'ın kazanabileceğini ama şampiyonun çok büyük ihtimalle Fenerbahçe olacağını düşünüyor.

Türkiye kariyerine 1992 yılında Galatasaray'da başlayan Bolic, Sarı Kırmızılı takımın derbiyi kazanarak bütün bir sezonu kurtaramayacağı görüşünde.

Bolic, 'Bu derbi Galatasaray için bir prestij maçı. Fenerbahçe kazanırsa tam anlamıyla şampiyonluk havasına girecektir' dedi.

'Bence artık şampiyon belli. Arada böyle bir fark varken derbinin sonucu hiçbir şeyi değiştirmez' diyen 42 yaşındaki futbol adamı, psikolojik olarak da avantajın Fenerbahçe'de olduğunu söyledi.

Galatasaray'ın kadro olarak Fenerbahçe'den güçlü olduğunu ama bu farkı ligde ve Avrupa'da ortaya koyamadığını savunan Bolic, mağlubiyet halinde İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin işinin daha da zorlaşacağını belirtti.

Beş yıl formasını giydiği Fenerbahçe'nin Ersun Yanal ile çok iyi bir hava yakaladığını belirten eski futbolcu, 'Fenerbahçe'nin bu kadar farkla ve şampiyonluğa bu kadar yakın Galatasaray deplasmanına gitmesi çok rastlanır bir durum değil' dedi.

'Galatasaray'da arkadaşlık yok'

Fenerbahçe'de Bolic ile birlikte forma giyen Elvir Balic, sezon başında en büyük şampiyonluk adayının Galatasaray olduğunu ama Fenerbahçe'nin hakkıyla rakibinin önüne geçtiğini söyledi.

“Galatasaray'da yerli ve yabancı oyuncular arasında ciddi problemler olduğu kulağıma geldi. Bu ortamda başarı zor. ”

Elvir Balic

Derbinin sonucu ne olursa olsun Sarı Lacivertli takımı yüzde 90 oranında şampiyon olarak gördüğünü ifade eden Balic'e göre Yanal'ın en büyük başarısı yarattığı olumlu atmosfer.

Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'da da oynayan 39 yaşındaki Balic, 'Takımdaki atmosfer ve arkadaşlık çok önemlidir. Eski bir futbolcu olarak bunun önemini bilirim. Galatasaray'da bence bu yok. Bunu oyuna bakınca da anlayabilirsiniz' dedi.

Futbolda artık takım oyununun ağırlık kazandığını, bir oyuncuyu takımın ön plana çıkaracağını vurgulayan Balic, Mancini için galibiyetin taraftarın gönlünü biraz olsun almak dışında bir değeri olacağına inanmıyor.

Balic, 'Galatasaray'ın kazanması bir şeyi değiştirmez bence. Kaybederse gidişat daha da kötüleşecek. Mancini beklenen başarıyı gösteremedi'

'Futbolda mucizeler vardır ama...'

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski golcüsü Saffet Sancaklı, takımların durumu ne olursa olsun derbinin değerinden bir şey kaybetmeyeceğine vurgu yaptı.

'Galatasaray-Fenerbahçe maçları gazozuna bile oynansa herkes için çok önemlidir' diyen Sancaklı, 'Mantıken Fenerbahçe şampiyon diyebiliriz ancak futbolda az da olsa mucizeler vardır, ne oranda olduğuna bakmak lazım' dedi.

Sancaklı'ya göre derbiyi Galatasaray kazanırsa Fenerbahçe bundan etkilenmez ama Galatasaray kaybederse kulüpte hoş olmayan durumlar ortaya çıkabilir.

Galatasaray'ın Drogba, Sneijder, Burak ve Selçuk gibi maçın kaderini etkileyebilecek isimlere sahip olduğunu söyleyen Sancaklı, 'Ama futbol takım ve atmosfer oyunu. Futbolcu sadece bireysel yeteneğiyle bir şey yapamaz. Bence Galatasaray atmosferini kaybetti' diye konuştu.

Teknik direktörleri de kıyaslayan Türk Milli Takımı'nın eski forveti, Türk teknik adamlarla yabacılar arasında zihniyet farkı olduğunu belirtti.

48 yaşındaki Sancaklı, 'Yabancı teknik adam buraya geldiğinde çalışıp analizler yapıyor. Biz de bu süre içerisinde 'Bu bir şey bilmiyor' deyip gönderiyoruz. Aragones ilk aklıma gelen isim. Del Bosque'ye 'Ortaköy Kasabı' dedik. Mancini gibi üst düzey Avrupalı hocaların işi Türkiye'de zor' dedi.

Sancaklı, Ersun Yanal için, 'En başta Türk, kafa yapısı aynı, ortamı biliyor. Elindeki takım da iyi. Böyle olunca maya tuttu' yorumunu yaptı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın