Görüş Bildir
Haberler
"Galatasaray Başkanı Cavcavlaşmasın"

"Galatasaray Başkanı Cavcavlaşmasın"

Batuhan
16.01.2015 - 11:17

Fenerbahçe Kulübü Basın Sözcüsü, Mahmut Uslu transfer, Erkan Zengin, Ozan Tufan ve Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat hakkında konuştu

İşte Mahmut Uslu'nun açıklamaları;

Biz Erkan için aradık teklifimizi yaptık. Bizim buradaki norülümz bu kadar. Yabancıyla ilgili önemli açıklamalar yapacağız çalışmalarını yapıyoruz. Önümüzdeki haftalarda mutlaka yapacağız.

Mahmut Uslu yabancı transferi için, 'Devre arasında kiralık almayı düşünüyoruz. 8 yabancı elimizde var ama pek kolay olacağını zannetmiyorum' dedi.

'Galatasaray Başkanı Cavcavlaşmasın'

Bizim tüzüğümüzde bellidir. Aziz Yıldırım 100 yıl evvellini görmüş, bir gün herkes Fenerbahçeli olarak diyerek. Dün Alanya'da Galatasaray'dan ayrılarak Fenerbahçe Kongre üyesi olacağını beyan ettik, resim çektik bunlar güzel şeyler. Biz biliyorsunuz 1 senedir hiç bir kulübün açıklamasına yaşına başına hürmet ettiğimiz için Yugoslavya'ya gidiyormuş başarılar diliyoruz. Bu tür şeyler yanlış şeyler doğru olduğunu düşünmüyorum. Kendi kulübüyle ilgil yorumlar yapıp konuşsalar daha çok Galatasaray ile ilgilenmese Cavcav'laşmasa daha güzel olur.

'Milan ile Lazio aynı parayı alımıyor'

Havuz ile ilgili 10 yıldır söylüyoruz. Digitürk nezlinde farkımızın olmasını Anandolu Kulüplerini üzerimize yollayarak değil devletin destek vermesi gerekir. İtalya'ya bakın Milan'ın Inter'in aldığını Lazio almıyor. Real Madrid'in aldığını 8. 10. sırada birisi alıyor 100 milyon euro diğeri alıyor 10 milyon euro... Hukuki olarak bir kanun var biliyoruz ama bizim üzerimizden Federasyonlara verilen paralar devlete verilen paralar biz burada kamu görevi görüyoruz. Galatasaray Başkanı bunları söylüyorsa bilgileri eline gelmiştir. Baksınlar yani havuzu kim götürüyor, Fenerbahçe, Galatasaray...

Lisanslı sporcu sıkıntısı!

Almanya ile aynı nüfustayız 35 milyon lisanslı sporcu var. Fransa'da 39 milyon insan lisanslı spor yapıyor. Avrupa'lı Mesut Özil yetişiyor. Biz de yetişmiyorsa bunu düşünmek gerekiyor. Alt yapıya 5 milyon dolar gibi bir yatırım yaptık. Futbolda çıkartamıyoruz başka branlşarda oluyor ama futbolda demek ki sorun var. Fatih hocanın tespitleri inşallah doğrudur.

'Biz spor adamıyız'

Biz spor adamıyız, futbol adamı değiliz ama malesef... Türkiye'de geçen sene voleybol'da kadın ve erkekte aynı gün şampiyon olduk ama ne kadar basın ilgi gösterdi ya da devlet ortada... Masa tenisi, boks Olimpiyatlara giden oyuncuların %30-40'ı Fenerbahçe'den gidiyor.

Bize İsmail hoca geldi. 10 milyon euro istediler Ozan Tufan için... Başka kulüplerin oyuncuları için biz değer biçemeyiz. 15 milyon euro bile diyebilir ama değerli bir oyuncu bizim verebileceğimiz rakam 4 milyon olarak söyledik. 5-5,5 milyona kadar çıkarttılar tvlerde yine... 10 milyon deyince 'Baba bize çok' dedik ve kapattık bu konuyu... 4,5 milyon euro bile olsa belki konuşuruz ama bu konu 1 aylık, Eskişehirspor'da 20 gün olmuştur.

Telefon edilsin dediler telefon ettik. 2 milyon 250 bin'e Trabzonspor'a vermişler hayırlı olsun bizimle bir ilgili yok. Erkan Zengin İsveçli milli bir oyuncu o da madur olduğuna inanıyor. İkinci Başkanları isteseler yazılı verirdik dedi ama istemediler dedi belki menajerinin hatasıdır. Bizim dediğimiz 'Beni zorla bir yere gönderemezsiniz' dedi bunu duydum kendi kulağımla size yardımcı olmak için söylüyorum.

Emenike ve Emre gidiyor diyorsunuz nereden çıkıyor bu konular. 5 oyuncumuzun sene sonu sözleşmesi bitiyor. Geçen senede 2 oyuncuyla imzaladık ama siz sadece sol bek Caner ile ilgilendiniz. Emre kaptanımız en değerli oyuncularımızdan birisi... Kendisine çok iyi bakıyor, sarı kart, kırmızı kart ve sakatlık sorunları daha az 3 seneye göre...

Galatasaray Başkanıyla ilgili bir yorum yapmadım ama diğer konularda var. Bazı avukatlar, bazı yöneticiler bazı kişiler çok iyi konuşuyor. İlhan abiye benzettim ama daha ne diyeyim ki... Kendi kulübüyle ilgili 'Biz bir çok yolu açtık, çözdük diyorsa ne mutlu onlara...' diyecek bir şey yok.

Denk düşüremiyoruz. Orta Avrupa'da kulüpler Dünyada hiç bir Federasyon havuzdan %10 almıyor. En çok alan Almanya o da %3 2. Lig için alıyorlar onuda... 200'den 400'e çıktığı zaman Aziz Yıldırım'a teşekkür etmiyorlar. Geçen toplantıda kınama yaptılar. Bizim Beyaz Tv gelsin gösterelim isterlerse. Soyunma odası basmadık hakem yüzünden de bir sıkıntı çıkmadı raporda da yok.

Skorer

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/mahmut-usl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0