Görüş Bildir
Haberler
Güneş: '@Fuatavni'nin Kimliği Deşifre Oldu'

Güneş: '@Fuatavni'nin Kimliği Deşifre Oldu'

adem kara
16.06.2014 - 10:38

17 Aralık ve yerel seçim sürecinde kabinenin içinden yazdığı öne sürülen bilgilerle AKP iktidarı hakkında bir dizi iddia ortaya atan Twitter hesabı @fuatavni’nin, bir değil beş kişi olduğu öne sürüldü.

Hükümete yakın Güneş gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, bugünkü köşesinde hesabın ‘ikisi gazeteci, üçü emniyetçi olmak üzere beş kişi tarafından yönetildiğini‘ yazdı. Ancak Kelkitlioğlu bu ‘deşifre’ haberinde isim veremedi...

İddiaya göre, bazen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çok yakınından, hatta Afyon kampından bile ‘bildiren‘ @fuatavni, yabancı bir istihbarat servisinden de yardım alıyor. Kelkitlioğlu, gazetesinin ‘@fuatavni 5′li çete çıktı’ başlığıyla manşete de taşıdığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ekip elemanlarından bazıları yurt dışında. Beş kişi oldukları belirlenen ekip 2 gazeteci ve 3 emniyetçiden oluşuyor. ‘fuatavni’ hesabından yayınlanan bazı bilgiler yabancı bir istihbarat servisinin yardımıyla elde ediliyor, ekipteki bir gazeteciye bu istihbarat servisinden çeşitli bilgiler geliyor, bu isim de ortak hesap ‘fuatavni’de bunları paylaşıyor.’

‘İSİMLERİNİ VERMİYORUM ÇÜNKÜ…’

Ancak Kelkitlioğlu, hesabı yöneten kişilerin isimlerini vermekten kaçınıp, bu tavrını ‘fişlemelerle nam salmış paralel yapının içine düştüğü alçaklığa uymak istememesiyle‘ gerekçelendirdi.

Geçen yaza kadar Mehmet Emin Karamehmet’in sahibi olduğu Turkmedya’nın bünyesinde yer alan Güneş gazetesi, geçen yıl Karamehmet’in borçlarına karşılık TMSF tarafından devralınmış ve ihalesiz bir biçimde hükümete yakın Ethem Sancak’a verilmişti.

Demokrat Haber | Diken

Kaynak: http://www.demokrathaber.net/guncel/f...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0