Görüş Bildir
Haberler
'FIFA'ya Sindirme Politikası Hâkim'

'FIFA'ya Sindirme Politikası Hâkim'

Batuhan
04.02.2015 - 16:15

FIFA başkan adaylarından Ürdün Prensi Ali bin Hüseyin, seçilmesi halinde kurumdaki 'sindirme politikalarını' ortadan kaldıracağını söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Prens Ali, 17 yıldır başkanlık görevini sürdüren Sepp Blatter'in FIFA'da farklı görüşlerin tartışılmasına imkân vermediğini savundu.

Prens Ali, FIFA'nın sindirme politikasıyla yönetildiğini ve muhalif düşüncelere izin vermediğini iddia ederek, 'Eskiden FIFA'da görevli insanlar prensiplerine tutunur ve görüşlerini savunabilirdi ama ceza alacakları için bu tutumlarından vazgeçtiler. Umarım yeniden adalet sağlanır ve bu bir an önce gerçekleşir' değerlendirmesinde bulundu.

Katar ve Rusya'nın Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde ortaya çıkan rüşvet iddialarının FIFA'nın itibarını zedelediğini anlatan Prens Ali, 'Herkes FIFA'nın saygınlığının yeniden yükseltilmesi konusunda hemfikir. Bunun için kurumun altyapısının en alttan üste kadar değişmesine ve spora hizmet edecek bir başkana ihtiyaç var' ifadelerini kullandı.

Prens Ali, seçilmesi halinde sorumluluk alacağını ve iddia ettiği FIFA'daki 'sindirme politikasını' ortadan kaldıracağını belirtti.

Eski futbolcu David Ginola ile eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne'nin gerekli beş federasyon desteğini bulamamasının ardından, 29 Mayıs'ta düzenlenecek başkanlık seçiminde Prens Ali, Michael van Praag, Luis Figo ve şu anki başkan Sepp Blatter çekişecek.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0