Görüş Bildir
Haberler
“FIFA'nın Banka Hesaplarında Şüpheli İşlemler Var”

“FIFA'nın Banka Hesaplarında Şüpheli İşlemler Var”

Batuhan
17.06.2015 - 12:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsviçre Başsavcılığı devam eden Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) soruşturmasında 'şüpheli bankacılık işlemlerine' rastlandığını açıkladı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ile görüşmeyi gözardı etmediklerini de söyleyen Başsavcı Michael Lauber, “FIFA’ya dair 104 bankacılık ilişkisini gözden geçiriyoruz” dedi.

Lauber, düzenlediği basın toplantısında yetkililerin çok kapsamlı bir soruşturma yürüttüğünü ve devasa boyutlarda verinin incelendiğini söyledi.

“FIFA merkezinden 9 terabayt veri aldındı. Şu anda bu verilerin incelemesi devam ediyor” diyen Başsavcı, ABD’de devam eden FIFA soruşturmasına paralel çalıştıklarını ve soruşturmada ABD’li yetkililerin taleplerinin de göz önünde bulundurulduğunu ifade etti.

Başsavcı Lauber, çok karmaşık bir dosyaya baktıklarını da vurgulayarak “Elimizde çok sayıda uluslararası boyutu olan karmaşık bir dosya var. Soruşurma devam ediyor ancak zaman alacaktır. Dünya futbolu sabırlı olmalı. Bu soruşturma 90 dakikadan fazla sürer” dedi.

İsviçre’nin yürüttüğü soruşturma kapsamında 2018 ve 2022 Dünya Kupası dosyalarının da açılabileceği ve şampiyonalara ev sahipliği hakkı kazanan Rusya ile Katar’ın durumunun yeniden gözden geçirilebileceği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz ay ABD’de yürütülen bir soruşturma kapsamında İsviçre’nin Zürih kentinde polis FIFA’nın üst düzey yetkililerinin kaldığı oteli basmış ve çok sayıda FIFA yetkililerini gözaltına almıştı.

Toplamda eski ve mevcut 14 FIFA yöneticisi yolsuzlukla suçlanıyor. 

BBCTürkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0