Görüş Bildir
Haberler
'Fiber Altyapımız 4,5G İçin Yeterli Değil'

'Fiber Altyapımız 4,5G İçin Yeterli Değil'

Onedio Medya
26.08.2015 - 19:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun süredir teknoloji gündemini meşgul eden 4G, namı diğer 4,5G ihalesi nihayet bugün gerçekleştirildi. İnternet hızını önemli ölçüde artırması beklenen yeni nesil mobil internet teknolojisinin 1 Nisan 2016 itibarıyla kullanıma girmesi bekleniyor. Ancak gelen haberlere bakılırsa 4,5G’ye tam anlamıyla geçiş yapabilmek için daha çok zamana ihtiyaç var.

Gündemdeki 4,5G ihalesi hakkında önemli bir açıklama Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği‘nden (TELKODER) geldi. TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, 4,5G’deki bant genişliklerini sağlıklı bir şekilde sağlamak için mevcut fiber altyapısının yeterli olmadığını ve 5-6 kat artırılması gerektiğini dile getirdi. Bunun için de tahmin edebileceğiniz gibi epey zaman gerekli.

4,5G teknolojisi için fiber altyapının olmazsa olmaz olduğunu belirten Yusuf Ata Arıak, 4,5G ile ortaya çıkacak olan büyük kapasitenin taşınabilmesi için her baz istasyonunun fiber ile merkez santrallere bağlanması gerektiğini, yeni ihale ile halihazırda 65 bin civarında olan baz istasyonu sayısının çok daha artacağını, bu sebeple fiber şebekelerin hızla yaygınlaştırılmasının şart olduğunu söyledi.

BTK raporlarına göre son beş yılda fiber altyapının yıllık artış hızı yüzde 23 seviyelerinde. Bu da beş yıl içinde iki kat artış anlamına geliyor. Dolayısıyla Arıak’ın ifade ettiği 5-6 katlık artışın bir yıl içerisinde gerçekleştirilmesi oldukça zor görünüyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0