Görüş Bildir
Haberler
"Fi"nin Finali Sonrası Boşluğa Düşenleri Tatmin Edecek Bol Saplantılı 15 Film

etiket "Fi"nin Finali Sonrası Boşluğa Düşenleri Tatmin Edecek Bol Saplantılı 15 Film

EC was here.
17.06.2017 - 14:25

'Fi'ye bayıldıysanız; kıyısından köşesinden benzeyen hikayeleriyle, Can Manay'ı andıran karakterleriyle benzer tarzdaki bu filmlere göz atabilirsiniz. 😌

Herhangi bir sıralama yok, özetler beyazperde.com'dan alıntı. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 sezon boyunca beklentilerin de üzerinde bir etki yaratan Fi bitti. Bundan sonra Can Manay tarzı saplantılı bir karaktere sahip filmler izlemek isteyenler için liste hazır. 👇

2 sezon boyunca beklentilerin de üzerinde bir etki yaratan Fi bitti. Bundan sonra Can Manay tarzı saplantılı bir karaktere sahip filmler izlemek isteyenler için liste hazır. 👇

1. Koku: Bir Katilin Hikayesi / Perfume: The Story of a Murderer (2006)

1. Koku: Bir Katilin Hikayesi / Perfume: The Story of a Murderer (2006)

IMDb: 7.5

Jean Baptiste Grenouille, 18.yy da Paris’te dünyaya gelmiş olup, son derece değişik bir karakterdir. Her türlü kokuya karşı sıra dışı bir algısı vardır. Duyarlılığı çok yüksektir. Öte yandan diğer duyuları aksine gelişmemiştir. Arzu ettiği kokulara sahip olmak uğrunda her şeyi yapmaya hazırdır. Buna insan öldürmek de dahil. Bir gün kendine ait bir ten kokusunun olmadığını fark eder. Bu durumda tek çare vardır. Ona insan kokusu gerekir. Yeni baştan yaratacağı bir insan kokusu. Bunu elde etmek için de insanlara gereksinimi vardır. Patrick Süskind’in aynı adlı romanından uyarlanan film, koku ile var olabilen Jean Baptiste’in trajedisini anlatmaktadır.

2. Seviyor... Sevmiyor... / À La Folie... Pas Du Tout (2002)

2. Seviyor... Sevmiyor... / À La Folie... Pas Du Tout (2002)

IMDb: 7.2

Angelique, hayatını sanata adamış olan genç bir sanatçıdır. Çok memnun olduğu, huzur veren bir sevgilisi ve her gün yeni bir heyecana atıldığı harika bir hayatı vardır. Tek sorun şudur ki, Angelique'nin sevgilisi evlidir. Kendisine boşanacağına dair sözler vermesine rağmen görünürde hiçbir çabası yoktur. 

Doktor ise Angelique'nin görebildiğinden çok daha başka bir hayat yaşamaktadır. Onun bakış açısından yaşanan bu durum büsbütün farklıdır.

3. Ölüm Kitabı / Misery (1990)

3. Ölüm Kitabı / Misery (1990)

IMDb: 7.8

Paul Sheldon kolay okunan popüler romanlar yazarıdır. Artık kariyerinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünür, seri maceralarını yazdığı karakteri Misery Chastain'in öldürüp diziyi bitirir. Paul taşrada geçirdiği bir araba kazasından yaralı kurtulur.

Onu bulup evinde bakmaya başlayan Annie Wilkes, şans eseri Paul'un sadık okurlarından biridir ve kahramanı Misery Chastain'in de sıkı bir hayranıdır. Son kitabı okuyup Misery'nin ölümüyle şoke olan kadın öfkeye kapılır ve Paul'u ayağından feci şekilde yaralayarak onu yatağa hapseder. Hem bölge şerifi hem de menajeri umutsuzca Paul'ü ararken o, gardiyanı Annie'ye özel bir Misery macerası daha yazmak zorundadır.

4. Korku / Fear (1996)

4. Korku / Fear (1996)

IMDb: 6.2

Nicole 16 yaşında eğlenceye düşkün bir genç kızdır. O ve en yakın arkadaşı Margo, bir akşam partiye giderler. Nicole hayallerindeki çekici prens ile tanışmayı beklerken, partide David ile tanışır. Birlikte olmaya başlarlar. Birkaç hafta sonra Nicole, David’in aşırı sahiplenen ve kıskanan birine dönüştüğünü fark eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ölümün Sesi / Play Misty for Me (1971)

5. Ölümün Sesi / Play Misty for Me (1971)

IMDb: 7.0

Clint Eastwood'un ilk yönetmenlik denemesi...

Disk Jokey olan Dave Garver, hayranı olduğunu söyleyen Evelyn Draper'dan hoşlanır. Barın kapanmasının ardından Evelyn'in evine giden Dave, bu sıradan buluşmanın başına nasıl bir dert açacağından habersizdir. Bir Erroll Garner hayranı olan bu kadın Dave'i o geceden sonra izlemeye başlar. Bir anda Dave kendisini Evelyn'in kıskacında bulur. İş toplantılarında, özel yemeklerde sürekli karşısına çıkan Evelyn, Dave'in kız arkadaşı Tobie Williams'ı tehdit etmeye başlar. Dave işlerin çığrından çıkmasını engellemek için geç kalmıştır.

6. Beşikteki El / The Hand That Rocks the Cradle (1992)

6. Beşikteki El / The Hand That Rocks the Cradle (1992)

IMDb: 6.6

Aşağılanmış kocası kendisini öldürdükten sonra, hayata küsmüş hamile ve dul kadın çocuğunu kaybeder; ve intikam almak için bir kadın ve ailesine karşı korkunç bir plan yapar.

7. Genç Bekar Bayan Aranıyor / Single White Female (1992)

7. Genç Bekar Bayan Aranıyor / Single White Female (1992)

IMDb: 6.3

Bir bilgisayar programcısı olan Allison, aynı evde yaşadığı erkek arkadaşının kendisini aldattığını öğrendiğinde onu evden atar. Yalnız yaşamak istemeyen Allison, evini paylaşacağı birini bulmak ister. Bu arayışının sonunda da Hedra ile tanışır. Birlikte yaşadığı Hedra’nın ilginç davranışları ve ikisi arasında gelişen ilişki günden güne garip bir hale bürünür. Hedra bazı eksiklerini kapatmak için Allison’ı taklit etmeye başlar ve tüm hayatlarına hücum eder. Allison’ın ayrıldığı nişanlısı ile yeniden bir araya gelmek istemesi ise bardağı taşırır.

8. Pasifik Tepeleri / Pacific Heights (1990)

8. Pasifik Tepeleri / Pacific Heights (1990)

IMDb: 6.4

Patty ve Drake çifti yüksek miktardaki ipoteklerini ödemek için Viktorya stilindeki evlerinin alt katını kiraya vermek zorunda kalırlar fakat kiracı kirayı ödemez. Bunun üzerine kiracının evden çıkmasını isterler. Kiracı ise yasaların onun yanında olmasını sağlamış psikopat bir artisttir. Bu kedi-fare oyununu andıran gerilim filminde Melanie Griffith ve Matthew Modine Patty ve Drake çiftini ve Michael Keaton ise çiftin kabuslarını süsleyen ve evi kendi üzerine almak isteyen kiracı Carter Hayes’i oynuyor.

9. Ölesiye / Damage (1992)

9. Ölesiye / Damage (1992)

IMDb: 6.9

Bir parlamento üyesi olan Dr. Fleming, oğlunun nişanlısı Anna'ya tutkulu bir şekilde aşık olur. Tamamen takıntılı bir şekilde, hayatının geri kalanını her şeyden vazgeçmeye razı olarak onunla geçirmek istemektedir. Ancak Anna onun bunu yapmasına izin vermez ve oğluyla evlenmesinin bütün bu olayların örtebileceğini düşünür. Fakat işler düşündükleri kadar kolay ilerlemez. Sonunda ilişkileri ortaya çıkar ve artık bu büyük yıkımla başa çıkmak zorundadırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Korku Burnu / Cape Fear (1991)

10. Korku Burnu / Cape Fear (1991)

IMDb: 7.3

Sam Bowden (Nick Nolte) hayatını kanuna adamış Atlanta'da yaşayan bir avukattır. Ailesi ile birlikte sakin bir hayat süren Sam'in hayatı yakında kabusa dönüşecektir, çünkü 14 yıl önce avukatlığını üstlendiği Max Cady (Robert De Niro) isimli adam, hapisten çıkmıştır ve intikam için hazırlanmaktadır. Çünkü, Max Cady acımasız bir tecavüzle suçlanıyordu, okuma yazması da yoktu. Bu yüzden Sam eline Max'in hapisten kurtaracak bir belge geçmesine rağmen yine de bunu kullanmaz ve Max Cady tutuklanır. Şimdi Max hapisten çıkmıştır. Önce küçük tehditlerle başlayan intikam hırsı, gittikçe Sam'in ailesini de etkileyecektir. Sam'in bir kadın avukat arkadaşına ilk başta tecavüz eden Max Cady, bu sayede karısı ile Sam'in arasına açar ve evlerinde tartışmalar başlar. Max'in çıktığı günlerde de Sam'in evindeki köpek zehirlenerek öldürülür. Ve bu olaylar Max Cady için sadece başlangıçtır, daha sırada 16 yaşındakı kızları Danielle (Juliette Lewis) vardır.

11. Öldüren Cazibe / Fatal Attraction (1987)

11. Öldüren Cazibe / Fatal Attraction (1987)

IMDb: 6.9

Karısı ve kızı şehir dışındayken avukat Dan Gallagher bir gecelik ilişki yaşamaya kalkışır. Yayıncı Alex Forrest ile yaşadığı bu kısa ilişkinin ona nelere mal olacağından ise haberi yoktur. Dan, yaşadıklarından sonra iletişimi kesmeye çalışır ama Alex ilişkiyi bitirmek niyetinde değildir. Dan’in onu reddetmesi üzerine çıldıran Alex şiddete başvurmaya başlar ve bunu Dan’in ailesine de yansıtır.

12. Hep Seni Aradım / Wicker Park (2004)

12. Hep Seni Aradım / Wicker Park (2004)

IMDb: 7.0

Chicago'nun Wicker Park bölgesinde yaşayan Matthew, bir gün çalıştığı iş yerinin penceresinden karşı kaldırımda en yakın arkadaşı Luke'a ait ayakkabı dükkanının vitrinine bakan bir kız görür. O dakikadan sonra artık Matthew onunla tanışmak için her yolu deneyecektir, ancak bu ilişkinin bütün yaşamını etkileyeceğinden haberi yoktur. Matthew ve Lisa birbirlerine aşık olurlar ve kader ağlarını örmeye başlar. Fakat bir gün Matthew eve geri döndüğünde Lisa'yı bulamaz... Sanki yok olmuştur Lisa!

13. Geçmişten Gelen / The Gift (2015)

13. Geçmişten Gelen / The Gift (2015)

IMDb: 7.1

Simon ve Robyn yeni evli, genç bir çifttir. Hayatları tam da planladıkları gibi giderken, Simon'ın bir lise arkadaşıyla karşılaşması tüm yaşamlarını alt üst edecektir. Simon, Gordo'yu ilk başta tanımaz ama bir dizi beklenmedik karşılaşma ve kaynağı belirsiz hediye, geçmişten gelen korkunç bir sırrı da açığa çıkartacaktır. 20 sene önce Simon ve Gordo arasında gerçekleşen olayın rahatsız edici, gerçek yüzünü öğrenince Robyn hayata dair sorgulamalara da girecektir.

14. Yetenekli Bay Ripley / The Talented Mr. Ripley (1999)

14. Yetenekli Bay Ripley / The Talented Mr. Ripley (1999)

IMDb: 7.3

Tom Ripley, kendisini hayata karşı daha iyi bir yerde konumlandırabilmek adına başka birinin hayatını çalmaktan çekinmeyen yararcı bir adamdır. Bir gün Dickie isimli bir çocuğu Amerika'ya geri döndürmek adına zengin bir adam tarafından İtalya'ya gönderilir. Sevgilisiyle beraber her şeyden habersiz huzurlu bir hayat sürmeye çabalayan Dickie, az sonra atılacağı maceradan da tamamen bihaberdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ölüm Uykusu / Mientras Duermes (2011)

15. Ölüm Uykusu / Mientras Duermes (2011)

IMDb: 7.2

Barcelona’da apartman görevlisi olarak çalışan Cesar, işi gereği her daire sakininin özel hayatına tanıklık etmektedir. Hayatı seven, neşeli bir kadın olan Clara ise özellikle ilgisini çekmektedir. Ama hayat olumlu bakan bu cana yakın hali Clara’nın başına hiç beklenmedik belalar açacaktır. Zira Cesar başka insanlara acı çektirerek tatmin olan bir psikopattır ve çevresinde en dayanamadığı şey mutlu insanlardır!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
131
85
83
81
81
81
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?