Görüş Bildir
Haberler
'Fezlekeyi Yazan Polisler Yasa Dışı Delilden Tutuklu'

'Fezlekeyi Yazan Polisler Yasa Dışı Delilden Tutuklu'

adem kara
11.11.2014 - 14:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

ÇHD'li avukatların yargılandığı davada Av. Selçuk Kozağaçlı, dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesi talebini gerekçe göstermeden reddeden mahkemeye 'Fezlekeyi düzenleyen müdür ve polisler yasa dışı delil yaratmaktan tutuklu. Bu polislerin hazırladığı fezleke ile Cumhurbaşkanını yargılayamıyorsunuz da bize mi gücünüz yetiyor' diyerek tepki gösterdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği'ne (ÇHD) 18 Ocak 2013 tarihinde yapılan operasyonun ikinci duruşması bugün İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada avukatlar, delillerin ve yargılamanın Anayasa'ya aykırı olduğunu gerekçe göstererek, diğer mahkemelerin verdiği emsal kararlarla beraber dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini talep ettiler. Mahkeme ise herhangi bir gerekçe göstermeden, avukatların talebini reddetti.

'CUMHURBAŞKANI'NI YARGILAYAMIYORSUNUZ'

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, mahkemenin bir gerekçe göstermeden Anayasa'ya aykırılık talebini reddetmesi üzerine “Mahkemenin bu hukuksuz durumu sürdüreceğini tahmin etmedigimizden sorgu için hazırlık yapmadık, bu celse savunma yapmayacağız” dedi.

Kozağaçlı iddianameye dayanak oluşturan polis fezlekesinin usulsüz olduğunu belirterek “Fezlekeyi düzenleyen müdür ve polisler yasadışı delil yaratmaktan tutukludur. Bu fezlekelerle açılan tüm davalarda Anayasa'ya aykırılık gerekçesiyle derhal beraat ve bekletici mesele yapma gibi kararlar verildi. Bu polislerin hazırladığı fezleke ile Cumhurbaşkanını yargılayamıyorsunuz da bize mi gücünüz yetiyor!” ifadelerini kullandı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Yargılanan ÇHD üyesi avukatların, avukatlığını yapan Baran Doğan yaptığı savunmada “Kararınızdan geri dönün ve yargılamaya devam etmeyin. Çünkü mahkemenin yürüyebileceği bir yol yok. Yolların hepsi mayınlı” dedi. Mahkeme duruşmayı 13-14 Mayıs 2015 tarihine erteledi.

Çağdaş Hukukçular Derneği'ne 18 Ocak 2013 tarihinde yapılan ve ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı ile dönemin ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 9 avukat tutuklanmıştı. 26 Aralık 2013'te görülen ilk duruşmada 4 avukat tahliye edilirken, tutuklu kalan 5 avukat, Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasından sonra tahliye edildi.

İleri Haber

Kaynak: http://ilerihaber.org/fezlekeyi-yazan...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0