Görüş Bildir
Haberler
"Feyzioğlu'nun Açıklamaları Gerçeği Yansıtmıyor"

"Feyzioğlu'nun Açıklamaları Gerçeği Yansıtmıyor"

Fatih UZUN
10.05.2014 - 17:15

Feyzioğlu'nun O İddiasına Van Valisi'nden Jet Yanıt

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, kentteki konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin durumuna ilişkin, 'Sayın Feyzioğlu'nun Van konteyner kentle ilgili açıklamaları gerçeği yansıtmıyor, maalesef çok üzüldük. Konteyner kentte yaşayan 44 ailenin hak iddiası ne kendi hukukumuz ne de evrensel hukuk açısından geçerlidir' dedi.

Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na 'Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağıya yalan' diyerek itirazda bulunduğu Van'daki konteyner kentte kalan ailelerin durumuna ilişkin Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Vali Doğan, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden kısa süre sonra kentteki 30 farklı noktada 30 bin konteynerden oluşan konteyner kent kurulduğunu anımsatarak, 175 binden fazla afetzedenin kalıcı konutlar yapılıncaya kadar konteyner kentlerde yaşadığını söyledi.

Depremde evleri ağır hasar gören ve yıkılan depremzedeler için Van merkez ile Edremit ve Erciş ilçelerinde TOKİ tarafından yaptırılan 17 bin 489 konutun bir yıl gibi kısa sürede hak sahiplerine teslim edildiğini vurgulayan Vali Doğan, köylerde yaşayan aileler için de Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle 6 bin 300 ev ve bin 300 hayvan barınağı inşa edildiğini, ayrıca inşaatı süren konutlar olduğunu dile getirdi.

Doğan, hak sahibi olanlara teslim edilen konutlardan ayrı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla biner ailelik dilimler halinde 2 bin aileye, afet sırasında kiracı olmaları koşuluyla ve kurayla konut verildiğine dikkati çekerek, dünyanın hiçbir yerinde benzerine rastlanılmayan sosyal bir anlayış ve çalışmayla çok sayıda depremzedenin bir yıl gibi bir sürede konutlarına kavuştuğunu ifade etti.

Hak sahibi olmadıkları halde konteyner kentte yaşamalarını sürdüren aileler için ise kiraladıkları konutların kiralarının valilik olarak SYDV'den karşılanması seçeneğinin sunulduğunu hatırlatan Vali Doğan, bu yöntemle 92 ailenin de kiralık konutlara taşınarak hayatlarını huzurlu şekilde sürdürdüğünü bildirdi.

Vali Aydın Nezih Doğan, halen 44 ailenin konteynerlerde yaşamlarını devam ettirdiğini ve ev kiralarının vakıf tarafından karşılanması önerisini kabul etmediklerini kaydetti.

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/feyzio...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0