Görüş Bildir
Haberler
"FETÖ Soruşturmasında 'Mağdurum' Diyenlerin Sayısı Kamudan Atılanları Geçti"

"FETÖ Soruşturmasında 'Mağdurum' Diyenlerin Sayısı Kamudan Atılanları Geçti"

21-23 Ekim tarihleri arasında Afyon'da gerçekleştirilecek olan AK Parti geleneksel istişare kampı öncesinde gruplar halinde partisinin milletvekilleriyle görüşmeler yapan Başbakan Binali Yıldırım'ın, FETÖ soruşturmalarında mağduriyet yaratılmaması için dikkatli olunması uyarısında bulunduğu, '60 bin ihraç var ama başvuru 70 bin' diyerek konunun 'sulandırılmaması'na dikkat çektiği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Al Jazeera Türk'ten Didem Tümer'in AK Parti kaynaklarına dayandırdığı haberine göre,iki günlük kampta bu kez iki oturum planlanıyor. 15 Temmuz darbe girişimi, iç ve dış güvenlik ve dış politika oturumu ile ekonomi, enerji ve ulaştırma oturumları. Kaynaklar, kamplarda bazen oturumların uzun sürmesi ve il, bölge konularının sona bırakılması nedeniyle tüm milletvekillerinin söz alamadığını belirtti. Bu nedenle kamp öncesinde Başbakan Yıldırım'ın gruplar halinde milletvekilleriyle bir araya gelmesi kararlaştırıldı.

Hızlı bir şekilde organize edilen program çerçevesinde Yıldırım önce aralarında Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, eski bakanlardan Emrullah İşler ve Yalçın Akdoğan, Ali İhsan Arslan, Jülide Sarıeroğlu, Aydın Ünal ve Nevzat Ceylan'ın aralarında bulunduğu Ankara milletvekilleriyle buluştu. Daha çok başkentteki yatırımlar ve altyapı sorunları ele alındı.

'Mağduriyet sulanmasın' vurgusu

'Mağduriyet sulanmasın' vurgusu

Ulusal düzeydeki konu başlığı ise 15 Temmuz darbe girişimi ve Fethullah Gülen Örgütü oldu.

Edinilen bilgiye göre bilgiye, Ankara milletvekilleriyle yapılan toplantıda bazı milletvekillerinin KHK'lar kapsamında kamudan atılanlar arasında mağduriyete uğrayanlar olduğunu, bunun AK Parti'ye özellikle seçimlerde zarar vereceğini dile getirdi.

Ancak bazı milletvekilleri ise bu görüşe karşı çıktı. Bu görüşü savunan milletvekilleri ise genel olarak 'mağduriyetler sulandırılıyor. 15 Temmuz'da yaşananlar ne çabuk unutuldu' dedi.

'60 bin ihraç, 70 bin başvuru var'

Başbakan Binali Yıldırım'ın da haksızlık yapılmaması gerektiğine dikkat çekmekle birlikte 'sonuna kadar mücadeleye devam edilecek' dediği öğrenildi. Yıldırım'ın, mağduriyetin çok olduğunun dile getirilmesine rağmen ciddi bir çelişki olduğuna dikkat çektiği belirtildi. Mağdurum diyenlerin yaptıkları başvuru sayısının kamudan atılanlardan fazla olduğunu belirten Başbakan '60 bin ihraç var ama başvuru 70 bin' dedi.

Alfabetik sırayla buluşma

Alfabetik sırayla buluşma
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldırım'ın milletvekilleriyle alfabetik sırayla buluşması kararlaştırıldı. Bu nedenle ikinci grup Adana, Afyonkarahisar, Aydın, Aksaray, Ardahan, Antalya, Artvin, Çankırı, Çorum, Düzce ve Eskişehir olarak planlandı.

Üçüncü grupta da, Ağrı, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde milletvekilleri yer aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
15
12
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zeyno Başar

insanlar tek başlarına mı yaşıyorlar ki 60 bin ihraç varsa 60 bin mağdur olsun.Bakmakla yükümlü oldukları kişilerde başvuruda bulunmuşlardır.

Pasif Kullanıcı

bu akımı sizin reisiniz başlattı. ilk mağdur olan kendisiydi hatırlarsanız. aynı zihniyette olan insanlarsınız bu kadar şaşırmamanız lazım!

Remzi Boldon

Bu ülkede mağdur hep çoktu sayın başbakan. Türbanlı bacılarımızı yarı çıplak adamlar taciz ediyor.