Görüş Bildir
Haberler
"Fair Play'in Gerçekten Uygulandığı Yerdir Sokaklar"

"Fair Play'in Gerçekten Uygulandığı Yerdir Sokaklar"

Batuhan
09.04.2015 - 12:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nike Halı Saha Ligi’nde heyecan başlıyor. Organizasyonun reklam yüzlerinden biri olan Atletico Madrid'in yıldız ismi Arda Turan, yapılan işin önemine vurgu yaparken, gerçek fair play'in de sokaklarda olduğunu söyledi.

Lise ve büyükler kategorisinde düzenlenecek olan Nike Halı Saha Ligi'nin kayıtları 20 Nisan’a kadar uzatıldı. Nike Halı Saha Ligi ile ilgili düşüncelerini paylaşan, sokak futbolundan yetişmiş önemli oyunculardan biri olan Arda Turan, Atletico Madrid’in son durumu ve futbola dair hayalleriyle ilgili de açıklamalar yaptı. Nike Halı Saha Ligi’nin gençler ve tüm futbol severler için özel ve güzel bir fırsat olduğunu söyleyen Arda Turan, tüm futbol severleri turnuvaya davet etti.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike’ın Türkiye’de spor kültürünün oluşması ve geliştirilmesi adına organize ettikleri Nike Halı Saha Ligi’nin kayıtları başladı. Lise okul takımları ve büyükler kategorilerinde düzenlenecek olan ligin kayıtları 20 Nisan’da sona erecek. Lise kategorisinde 15-18 yaş arasındaki lise öğrencilerinin, büyükler kategorisindeyse 18-35 yaş aralığındaki öğrencilerin katılacağı Nike Halı Saha Ligi, Türkiye genelince yüzlerce halı sahada gerçekleşecek. Nike Halı Saha Ligi Türkiye Finali ise 1-4 Haziran tarihlerinde İstanbul Riva’daki Milli Takım Tesisleri’nde yapılacak. Nike’ın her zaman her yerde futbol anlayışı doğrultusunda futbolu gençlere sevdirmek amacıyla düzenlenen ‘Nike Halı Saha Ligi’ ile organizasyona katılanlar futbola doyacak.

Kendisinin de sokak futboluyla yetiştiğini ve halı sahaların hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Arda Turan Nike Halı Saha Ligi ve futbol geçmişiyle ilgili soruları cevapladı. Arda Turan ayrıca Atletico Madrid’in durumu ve futbola dair hayalleri üzerine de konuştu.

Nike’ın düzenlemiş olduğu Halı Saha Ligi ile amatör ruhun profesyonelleştirilmiş halinini sahaya yansıttığını söyleyen Arda Turan halı saha maçlarını birçok kişinin rahatlıkla izleyebildiğini belirtti.

'Nike Halı Saha Ligi sokaktan gelen veya futbol oynamaya hevesli insanlar için çok önemli bir fırsat.' diyen Arda Turan, 'Hem 15-18 yaş aralığındaki lise kategorisindeki gençler hem de 18-35 yaş aralığındaki büyükler için ayrı kategoriler olması çok güzel. Nike bununla yaşlar arasındaki fizik gücü farkını, yetişkinlik ve çocukluk farkını da ortadan kaldırmış oluyor. Böylece herkes kendi dalında ilerleme fırsatı bulacak. Finale kalan futbolcular, Riva’da 1-4 Haziran tarihleri arasında aynı profesyonel futbolcuların yaşadığı gibi bir kamp ortamı yaşayacak. Bu amatör, sokaktan gelen veya futbol oynamaya hevesli insanlar için çok önemli bir fırsat.' şeklinde konuştu.

Türkiye’de spor yapmanın zorluklarına değinen Arda Turan lige katılan gençlerin Riva’da güzel bir futbol ortamı yaşayacaklarını söyledi. Nikehalisahaligi.com’dan herkesin takımını kuracağını ve hem lise kategorisindeki gençlerin, hem de büyükler kategorindeki yetişkinlerin katılımıyla çok güzel bir turnuva olacağını da belirten Arda Turan, 'Riva’da gerçekleşecek finallerde amatör ruhu profesyonelleştirmek adına federasyon yetkilileri de olacak. Orada karşılaşacakları bir cevheri, bir yeteneği keşfetme şansları olabilecek. Nike Halı Saha Ligi, insanların hem ruhuna hem yaşayışına hem spor zevklerine hem de kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacaktır.' dedi.

'İSPANYOLLAR FUTBOLDA KAZANMANIN DA KAYBETMENİN DE DOĞAL OLDUĞUNU KABUL EDİYOR'

İspanyolların futbola bakışı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Arda Turan, İspanya’da futbolun eğlence olarak görüldüğünü ifade etti. Turan, 'Takımda dünyanın en üst düzey oyuncuları da olsa, dünyanın en iyi statlarına da sahip olsalar futbolda kazanmanın da kaybetmenin de doğal olduğunu kabul ediyorlar. Spor eğitimi çok gelişmiş durumda. Biz de spor eğitiminde önemli eksiklikler var. Spor yapmayı çok seviyorlar, biz ise sporla uğraşmayı çok sevmiyoruz. Hangimiz bisiklete biniyoruz? Hangimiz başka bir spor dalıyla ilgileniyoruz? Hangimiz jimnastik izlemeye gidiyoruz? Hangimiz masa tenisinden haberdar? Olimpiyatta derece kazanan sporcularımızın bile ismini hatırlayamıyoruz. Eğer biz sporu seversek, spor yapmayı seversek, spor eğitimine yönelebilirsek her şey daha farklı olur.' diye konuştu.

Türkiye’nin genç nüfusunun daha fazla olduğunu, 7 farklı coğrafi bölgede farklı karakterlerin, her türlü sporun fiziğine uygun yapıda insanların bulunduğunu belirten Arda Turan bu özelliklerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Sokakta futbol oynadığı dönemlerden de bahseden Arda Turan konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Mahallede maç yapıyorsunuz. Kolasına oynuyorsunuz ve cepte kolayı ödeyecek para yok. Sadece yeteneğinize güvenerek bu işe kalkışıyorsunuz. Benim için verdiğim sözü tutamamaktan daha önemli bir şey olamaz. Hayatımdaki en büyük streslerden birisidir. Sokak insana çok şey öğretiyor. Verdiği sözü yerine getirmeyi, dürüst olmayı gibi. Sokağın kendine has raconları vardır ve ben bunlarla yaşayan, bunlara uyan bir insanım. Bunlar benim karakterimi geliştiren unsurlar.

Bunun yanı sıra sokakta oynamak en eğlenceli şeylerden biridir. Çünkü tamamen masum duygularla bu keyfi yaşıyorsunuz. Kimsenin kimseden herhangi bir çıkarı söz konusu değil ve kimsenin kimseden bir beklentisi yok. Sadece arkadaşlarınızla oynarken onlara karşı üstünlük sağlamak gibi bir amacınız var. Aslında ‘Fair-Play’in gerçekten uygulandığı yerdir sokaklar. Çünkü kimse delikanlılığa sığdıramadığı bir şeyi sokaklarda yapmaz. Hatta sokak futbolunun bazı kuralları vardır. Kaleye başkası geçerse iki penaltı atılır gibi. Aslında bunlar sokakların yazılı olmayan ‘Fair-Play’ kurallarıdır.'

'BEN HER ZAMAN ÜLKEME HAYIRLI BİR EVLAT OLMAYA ÇALIŞTIM'

Yurtdışında başarılı bir futbolcu olmanın, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmenin en büyük hayali olduğunu ifade eden Arda Turan, sokaktan gelen bir oyuncu olarak bunun büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Her zaman ülkesine hayırlı bir evlat olmaya çalıştığını belirten Turan, şöyle devam etti:

'Ülkesinin bayrağını en güzel arenalarda dalgalandırmaya çalışan birisiyim ve bunu gerek oynadığım kulüp bazında gerekse Milli Takım’da başardığımı düşünüyorum. O yüzden mutlu ve gururluyum. Ancak bu daha iyisini yapamayacağım anlamına gelmiyor. Bunun için her gün daha çok çalışıyorum. Kendimi geliştirmek için çaba sarf ediyorum, çünkü kendimden önce ülkemde beni seven insanlara ve gençlere karşı sorumlu olduğumu düşünüyorum. Futbolculuk hayatımda gerçekleştiremediklerimi de teknik heyet veya yönetici olarak gerçekleştirmek istiyorum.'

'Futbol sonrasında işin teknik kısmında veya yöneticilik kısmında yer almak istiyorum.' diyen Arda Turan, her futbolcunun Şampiyonlar Ligi’ni kazanma hayali olduğunu ifade ederek, hayalleri arasında Şampiyonlar Ligi’ni kazanma, milli takım ile Avrupa şampiyonası ve dünya şampiyonasında oynamanın bulunduğunu belirtti.

Futboldan sonrasında ise işin teknik kısmında veya yöneticilik kısmında yer almak istediğini vurgulayan Arda Turan, 'Bunu zaman gösterecek ama bu noktada gerekli donanımlara da sahip olmam gerekir. Çünkü sadece futbolcu olmakla bu işin olmayacağını biliyorum. İyi bir eğitim ve iyi bir destekle bunu gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum.' dedi.

'SAHADA SONUNA KADAR SAVAŞARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Atletico Madrid ve Şampiyonlar Ligi ile ilgili de değerlendirmelerde de bulunan ünlü futbolcu, 'Takım olarak 9-10 adet finalimiz olduğunu düşünüyoruz. Sadece buna konsantre oluyoruz ve her maçı ayrı bir final olarak görüyoruz. Sonunda da şampiyon mu olacağız? İkinci mi olacağız? Yoksa Şampiyonlar Ligi’ne gitme hakkı mı kazanacağız? Ne olacağını da hep beraber göreceğiz.' diyerek sözlerini şöyle noktaladı:

'Diğer tarafta ise Şampiyonlar Ligi çeyrek finali var. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Real Madrid’i eleyebiliriz. Şansların yarı yarıya olduğunu düşünüyorum. Hem güzel bir derbi olacak hem de tüm dünyaya güzel maçlar izlettireceğiz. Her zaman söylediğim gibi bu seviyelerde olmak hayalimdi. O yüzden bunun keyfini çıkartmaya çalışacağız. Ama kanımızı vererek, terimizi dökerek, sahada sonuna kadar savaşarak elimizden geleni yapacağız.'

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0