Görüş Bildir
Haberler
'Facebook Yasaklanıyor' Bağlantısına Tıklamayın

'Facebook Yasaklanıyor' Bağlantısına Tıklamayın

Batuhan
25.04.2014 - 11:51

'Facebook Yasaklanıyor' Bağlantısına Tıklamayın

Geçtiğimiz ay Twitter’da yaşadığımız, YouTube’da ise hâlâ var olan engellemeyi fırsat bilenler, Facebook’un da yasaklanacağı haberini yayarak insanları tuzağa düşürmeye başladı.

İşlem ise şu şekilde işliyor; “Arkadaşlar Facebook Türkiye’de yasaklanıyor” başlığıyla insanlara mesajlar gönderen hacker’lar, kullanıcıların uygulanacak yasaktan etkilenmemeleri için bağlantıdaki yazılımı indirmesini istiyor. Kullanıcılar bağlantıya tıkladıktan sonra, haberleri olmadan aynı mesajı göndermeye başlıyorlar.

Yukarıda yazdığı gibi bir iletiyi kullanıcılara gönderen hacker’lar, kişileri en altta yer alan zararlı bağlantıya yönlendiriyor ve tıklayanlar bilgisayarına ‘antisansür.exe’ isimli bir dosyayı yüklemiş oluyor. Virüsün bilgisayarda ne gibi zararlara veya erişimlere olanak tanıdığı şimdilik belli değil ancak ‘Facebook yasaklanıyor’ başlıklı mesaj kullanıcının hesabından paylaşıldığından hızlıca yayılma şansı buluyor.

Son olarak, şimdilik Facebook’un yasaklanmasıyla ilgili bir kararın yürürlükte olmadığını ve şu anda herkesin ekstra bir programa ihtiyaç duymaksızın sosyal ağa bağlanabildiğini hatırlatmakta fayda var.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/04/faceb...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0