Görüş Bildir
Haberler
!f 2015 Ödülleri Belli Oldu

!f 2015 Ödülleri Belli Oldu

ATKN
23.02.2015 - 13:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Keş!f Yarışması’nın kazananı Brezilya’dan “August Winds/Ağustos Esintisi”yle Gabriel Mascaro oldu.

Aşk ve Başka Bi’ Dünya Yarışması’nın birincisi Suriye ve Fransa ortak yapımı, Ossama Mohammed ve Wiam Simav Bedirxan‘ın yönettiği “Silvered Water, Syria Self-Portrait/Gümüş Suyu: Suriye Otoportresi” seçildi.

Aslı Daldal, Esin Küçüktepepınar ve Metin Gönen’den oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisinin seçimi ise Irak Kürdistanı yapımı “Mardan”ın yönetmeni Batin Ghobadi’den yana oldu.

Türkiye’den Kısalar İzleyici Ödülü Orhan İnce’nin yönettiği Adem Başaran‘ın oldu.

Mehmet Kurtuluş, Lila Yacoub, Matias Piñeiro, Grant Gee ve Signe Byrge Sørense’den oluşan Keş!f Jürisi bu yıl ABD, Avustralya, Brezilya, Estonya, Fransa, Hollanda, Irak, İsrail, Yunanistan, Türkiye ve Ukrayna’dan toplam 9 film izledi ve $15.000 para ödülünü Ağustos Esintisi‘ne verdi.

Türkiye’den Kısalar bölümünde bu sene 18 kısa vardı. Gösterimlerden sonra yapılan kapalı oylama ile verilen İzleyici Ödülleri‘nde birinci  Orhan İnce’nin yönettiği Adem Başaran, ikinci Nehir Tuna’nın kısası Basur, üçüncü ise Muhammet Beyazdağ’ın Çirok/Hikâye adlı kısa belgeseli oldu. Orhan İnce ödül olarak yurtdışında bir film festivaline !f istanbul konuk olarak katılacak.

!f İstanbul’un geçen yıl başlattığı ve aktivist filmlerin yarıştığı 10 bin dolar değerindeki Aşk & Başka Bi’ Dünya Ödülü için ise ABD, Danimarka, Fransa, Hindistan, İrlanda, Kanada, Kolombiya, Norveç, Polonya, Rusya, Suriye ve Ukrayna’dan toplam 8 film yarıştı. Arsinée Khanjian, Marie Olesen ve Pınar Selek’ten oluşan jüri, “yılın en yaratıcı müdahalesi” olarak; Suriyeli yönetmen Ossama Mohammed’in, Suriye’de yaşayan Kürt yönetmen Wiam Simav Bedirxan’ın internet yoluyla gizlice gönderdiği görüntülerle birlikte yönettikleri, Suriye ve Fransa ortak yapımı “Silvered Water, Syria Self-Portrait/Gümüş Suyu: Suriye Otoportresi”ni seçti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0