Görüş Bildir
Haberler
'Eve Sağ Salim Vardık mı' Selfiesi

'Eve Sağ Salim Vardık mı' Selfiesi

adem kara
12.11.2014 - 09:57 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 12:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere'de bir sosyal medya kampanyası

Gece tek başımıza bir yerden bir yere gittiğimizde birilerine “Ben geldim, merak etmeyin” diye haber vermeyenimiz var mı? Özellikle biz kadınlar. Sokaklar tehlikeli, hele geceleri daha da tehlikeli. Peki, ne yapmalı?

İngiltere’de bir sosyal medya kampanyası başladı. Özellikle genç kadınlar, geceleri eve geç döndüklerinde #HomeSafeSelfie (tabiri yerindeyse Sağ Salim Vardım Selfiesi) hashtag’i ile sosyal medyada fotoğraflarını paylaşıyorlar. Bu kampanyayı başlatansa, Londra Ulaşım Sistemi (TfL).

Kadınların, fotoğraflarını #HomeSafeSelfie hashtag’i ile sosyal medyada paylaşmasını teşvik etmeye çalışan TfL, ülkede kaçak taksi kullanımının ortadan kalkmasını hedefliyor. Kaçak taksi kullanımının hırsızlık, taciz ve tecavüz gibi tehlikeleri olduğunu söyleyen TfL yetkilileri, bu kampanyanın yaygınlaştırılması ile bu tür tehlikelerin azalacağını iddia ediyor. Aralarında ünlü isimlerin de olduğu birçok insan da bu kampanyaya katılıyor. Çektikleri “eve sağ salim vardım” selfielerini sosyal medyada paylaşan insanlar ayrıca kaçak taksiler hakkında da uyarıcı mesajlar paylaşıyor.

Ancak, bu sosyal medya kampanyasını eleştirenler de var. The Telegraph yazarlarından Radhika Sanghani, TfL’nin başlattığı kampanyaya kısmen katıldığını söylüyor. Sanghani’ye göre, kaçak taksiler güvenlik açısından kullanılmasın ama özellikle genç kadınların eve geç döndüklerinde tecavüze uğramadıklarının, gasp edilmediklerinin fotoğraflarını paylaşarak kutlamalarını yanlış buluyor. Sanghai, hırsızlık, taciz ve tecavüzlerin değil, kadınların güvenlikli bir biçimde sokaklarda dolaşabilmelerinin normalleşmesi gerektiğini vurguluyor. Sanghani’ye göre amaç kaçak taksiyi önlemekse, “#HomeSafeSelfie değil, #NoToIllegalCabs (kaçak taksiye hayır) gibi bir başlık kullanılması gerek. Çünkü, eve sağ salim vardığının selfiesini paylaşmak “bugün tecavüze uğramadım” diye sevinmek gibi bir şey. Ancak, bunda sevinecek, kutlanacak bir durum yok, aksine ortadaki durum büyük bir sıkıntı.

Müslime KARABATAK | Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/97270/e...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0