Görüş Bildir
Haberler
'Evde Kalan Gençler'den Eylem: ‘Mevzu Derin’

'Evde Kalan Gençler'den Eylem: ‘Mevzu Derin’

ATKN
05.04.2016 - 15:48 Son Güncelleme: 05.04.2016 - 16:32

Mersin’in Erdemli ilçesine 47 kilometre uzaklıktaki Üzümlü Mahallesi'nde yaşayan bir grup erkek, genç kızların kırsal bölgelerde oturmak istememesi nedeniyle evlenemedikleri gerekçesiyle eylem yaptı. Mahallenin muhtarı, 'Mahallemde en büyük sorun gençlerimizin evde kalmaları. Mahallemizde geçim sıkıntısı yok ancak gençlerin evleneceği kız olmadığı için sıkıntı büyük' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin’in Erdemli ilçesine 47 kilometre uzaklıkta bulunan 233 nüfuslu Üzümlü Mahallesi'ndeki 25 genç, kırsal bölgede yaşanmak istenmemesi nedeniyle evlenecek kız bulamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Mahalle meydanında toplanan gençler 'Evde kalmış erkekler', 'Usta söz, evlenirsek 5 çocuk yapacağız', 'Mevzu derin ustam', 'Ne olursan ol yine gel' yazılı pankartlarla yürüyüş yaparken, mahalleli de eyleme destek verdi.

'Mahallemde en büyük sorun gençlerimizin evde kalmaları'

'Mahallemde en büyük sorun gençlerimizin evde kalmaları'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üzümlü Mahallesi Muhtarı Mustafa Başbilen, yaptığı açıklamada, mahallede 25 ile 45 yaş arasında evlenmemiş 25 erkeğin bulunduğunu ifade etti.

Son yıllarda mahallede büyük oranda dış göç yaşandığını aktaran Başbilen, şöyle konuştu:

'Mahallemde en büyük sorun gençlerimizin evde kalmaları. Mahallemizde geçim sıkıntısı yok ancak gençlerin evleneceği kız olmadığı için sıkıntı büyük. Burada 9 yıldır düğün yapılmıyor. 9 yıl önce mahallemizin nüfusu 400 iken bu sayı şimdi 233’e kadar düştü. Mahallemizde dış göç yaşanmaya başlandı. Genç kızlarımız dışarıya gitmeye başladı. Gençlerimiz ise ata topraklarını bırakıp gitmek istemedikleri için burayı terk etmiyor. Defalarca bu sorunlarını bizlere söylediler. Bizler de bu sorunları duyurmak istedik. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Her aile 3 çocuk yapsın' diyor. Gençlerimiz 'Evlenirsek en az 5 çocuk yapacağız' sözü veriyor. 'Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan yardım istiyoruz' diyorlar. Mahallenin büyükleri olarak biz de destek bekliyoruz.'

'Evde kalan bu gençlerin derdine çare bulmak gerekiyor'

'Evde kalan bu gençlerin derdine çare bulmak gerekiyor'

Ahmet Telli (32) de kırsaldan şehir merkezine doğru büyük bir göç yaşandığını anlatarak, bu nedenle evlenemediklerini ve mahallede çoğalmayan bir nüfusa karşılık, yaşlanan bir nesil olduğunu söyledi.

Genç kızların büyükşehirlere özentisinin evlenememelerine neden olduğunu savunan Telli, 'Çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Burayı terk etmek istemiyoruz. Mahallemizin gençleri evlenecek kız bulamayınca asgari ücretten çalışmayı göze alarak şehirlere gidiyorlar. Bu sorunumuza bir çare istiyoruz. Dışarıdan yerleşmelere de kapımız açık. Başta şahsım olmak üzere 25 gencimizi hiç de iyi olmayan gelecek bekliyor. Evde kalan bu gençlerin derdine çare bulmak gerekiyor.' dedi.

AA ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
88
14
9
6
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dex Dex

'' MEVZU DERİN USTAM '' , '' USTA SÖZÜMÜZ SÖZ EN AZ 5 ÇOCUK '' gibi pankartlar açtıklarına göre bunların ürememesi ülke için daha hayırlı .

Dex Dex

Küçük akitler doğacağını görürse 10 kamyonda gönderir . Adamların asıl sorunu köyün dış göç vermesi , çünkü çiftçiyi bitirdiler , tarım öldü . Adamlar bunlar... Devamını Gör

volkan bey

ben izmir'in ortasında evde kaldım, ben halim daha içler acısı. Kibar feyzo'nun kayınçosu gibi hissediyorum artık kendimi

Kamil Zor

Züğürt ağanın babası gibi "ben karı istiyem " demeyesin sonra :)

Mavi Kedi

3 Çocuk isteyene, 5 çocuk sözü veriyorlar. Tabii kadın çocuk doğurmaktan başka ne yapsın ki, di mi? İşimiz bu :3 O değil de, 3 çocuktan, 5 çocuğa çıkması baz... Devamını Gör