Görüş Bildir
Haberler
'Evde Bira Üretimi Satışları Düşürüyor' Diyen Özilhan'dan Yeni Açıklama: 'Hobi Olarak Yapılması Faydalı'

'Evde Bira Üretimi Satışları Düşürüyor' Diyen Özilhan'dan Yeni Açıklama: 'Hobi Olarak Yapılması Faydalı'

Efes'i de bünyesinde barındıran Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, evde bira yapımının hem bira satışlarını düşürdüğünü hem de vergi kaybına yol açtığını söylemiş, konuyu yetkililer görüştüğünü ifade etmişti. Özilhan gelen tepkilerin ardından yeni bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamasında vergilerin yüksek olmasının sahte içki üretimini artırdığını, bunun da insan sağlığını tehdit ettiğini söylediğini belirten Özilhan, 'Evde hobi olarak yapılan biraların da bira kültürünün bir parçası olarak sektörün gelişmesine katkı sağladığını düşünüyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, bira satışlarındaki düşüşte evde bira yapımının etkisinin artmasının büyük olduğunu ifade etmiş ve “Bira satışı düşüyor ama tüketim konusunda emin değilim. Bunun nedeni de evde bira yapımının artması. Çok ucuza alınan cihazlarla evde bira yapılıyor. Bugün 7.5 liralık biranın 4 lirası vergi. Evde bira üretimi vergi kaybına da neden oluyor. Bu konudaki görüşlerimizi yetkililerle de paylaştık” demişti.

Özilhan'ın açıklamaları tepkiyle karşılanmış, Efes için boykot çağrıları yapılmıştı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Temennim yeni vergiler gelmesi değil, mevcut vergi oranlarının yeniden değerlendirilmesidir"

"Temennim yeni vergiler gelmesi değil, mevcut vergi oranlarının yeniden değerlendirilmesidir"

Tepkiler üzerine Tuncay Özilhan yeni bir açıklama yaptı ve sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. Özilhan açıklamasında şunları söyledi:

'Frankfurt Paperworld Fuarı’nda basın mensubu arkadaşlarımla yaptığım görüşmenin yansımalarını üzülerek takip ediyorum. Görüşmeler sırasında konu alkollü içeceklerdeki vergilerin yüksekliğinden açıldı, ben de vergilerin yüksek olmasının merdiven altında kaçak ve sahte içki üretimini artırdığından, bunun insan sağlığını tehlikeye attığından bahsettim. Yasa dışı ticaret hem insan sağlığını tehdit ediyor hem de vergi kayıplarına yol açıyor dedim. Asıl dikkat çekmek istediğim konu buydu.

Biz Anadolu Efes olarak, ülkemizde bira sektörünün gelişmesi, bira kültürünün yaygınlaşmasına önem veriyor ve bu konuda çalışma yapan herkesi destekliyoruz. Evde hobi olarak yapılan biraların da bira kültürünün bir parçası olarak sektörün gelişmesine katkı sağladığını düşünüyoruz.

Görüşmeler esnasında da vurgulamak istediğim gibi; alkollü içeceklerdeki vergi yüksekliği sektörümüzü her anlamda olumsuz etkiliyor, biz de bunu her platformda dile getiriyoruz. Temennim yeni vergiler gelmesi değil, mevcut vergi oranlarının yeniden değerlendirilmesidir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
35
26
9
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
atticusfetch

Evde isteyen herkes, 4733 sayılı yasanın 8. maddesi uyarınca yılda 350 litreyi aşmamak kaydıyla evde bira üretebilir. O nedenle, Tuncay abinin "işler düştü, ... Devamını Gör

Can Salamcı

A:Evde üretilen biralar vergi kaybına yol açıyor. B:Efendim geçen gün ev biraları vergi kaybına yol açıyor dediniz. A:Kim ben mi? Hayır efendim ben dedim ki... Devamını Gör

Sinan Kazak

sıvayım ...