Görüş Bildir
Haberler
'Esed Şam'da Oturdukça Hiçbir Suriyeli Ülkesine Dönmeyecek'

'Esed Şam'da Oturdukça Hiçbir Suriyeli Ülkesine Dönmeyecek'

Onedio Medya
20.01.2016 - 00:17

Başbakan Davutoğlu, 'Esed, Şam'da oturmayı sürdürdükçe, hiçbir Suriyeli ülkesine dönmeyecektir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde bazı İngiliz gazetelerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Guardian gazetesi diplomasi editörü Patrick Wintour, Davutoğlu ile yapılan görüşme sonrası kaleme aldığı haberde, Davutoğlu'nun 'Türkiye'nin gelecek hafta başlayacak Suriye barış görüşmelerinde belirleyici etkiye sahip olma hakkı olduğunu söylediğini' yazdı. 

'Esed, Şam'da oturdukça hiçbir Suriyeli ülkesine dönmeyecek'

Başbakan Davutoğlu'nun, Türkiye'de bulunan iki buçuk milyon Suriyeli sığınmacının, Beşar Esad durduğu sürece ülkelerine dönmesinin tasavvur edilemeyeceğini kaydettiğini aktaran Wintour, haberinde Davutoğlu'nun şu sözlerine yer verdi:

'Barış görüşmeleriyle ilgili Türkiye'den daha fazla söyleyecek sözü olan ülke yoktur. Çünkü, Türkiye'de iki buçuk milyon Suriyeli var. Suriye'de üzerinde iyice anlaşılmış bir barış sağlanamazsa, bu bizim için artık bir iç meseledir. Esed, Şam'da oturmayı sürdürdükçe, hiçbir Suriyeli ülkesine dönmeyecektir.'

'PYD ve rejim arasında yakın bir işbirliği var'

Haberde Davutoğlu'nun, 'PYD'nin, barış görüşmelerine katılamayacağını, çünkü PYD'nin Esed rejiminin suç ortağı olduğunu söylediği' kaydedildi. Davutoğlu'nun, 'PYD gerçek bir muhalif değil. PYD ve rejim arasında yakın bir işbirliği var' dediği aktarıldı.

'Avrupa'nın şikayetleri saçma'

Davutoğlu'nun Suriye şehirlerindeki 'Ortaçağ kuşatmalarının' kaldırılmasını da görüşmeler için ön koşul olarak ortaya koyduğunu yazan Wintour, Başbakan'ın 'Bu kuşatmaların, rejim tarafından tasarlandığını ve açlık yoluyla öldürmek için bir savaş stratejisi olarak kullanıldığını' söylediğini kaydetti.

Guardian editörü, Başbakan'ın, Avrupa'daki sığınmacı kriziyle ilgili 'İnsan kaçakçılığı konusunu görmezden geldiği yönündeki Avrupa'nın şikayetlerini saçma bulduğunu' dile getirdiğini, Avrupa Birliği'nin (AB), Ekim ayında söz verdiği 3 milyar avro finansmanı henüz sağlamadığına işaret ettiğini belirtti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
6
5
5
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

öbür türlüde dönmeyecekler..

Pasif Kullanıcı

Henüz yaşım küçük ama duydukalrımı ve okuduklarımı ekleyerek söylemek istiyorum.Bu ülke bu kadar şerefsiz bir hükümet görmemiştir.Artık bazı şeyleri kabul et... Devamını Gör

don quijote

Yaşın küçük olabilir ama çok güzel bir analiz yapmışşın kardeşim. Okuyan, araştıran insanın hali başka oluyor.

itsasin

şamda namaz işi vardı hırsız yobaz göt kılları o iş ne oldu ? ortadoğuda sizden habersiz kuş uçmazdı falan . size bok demem boklar duyar ar eder