Görüş Bildir
Haberler
"Esad Halkın Destek Vermesi Halinde Seçime Gitmeyi Kabul Etti"

"Esad Halkın Destek Vermesi Halinde Seçime Gitmeyi Kabul Etti"

Batuhan
25.10.2015 - 12:13

Şam'da bulunan Rus parlamenterlerden Yuşenko, 'Suriye Devlet Başkanı Esad halkın destek vermesi halinde seçime gitmeyi kabul etti' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın salı günkü Rusya ziyaretinin ardından insani yardım ve ülke yönetimini görüşmek üzere cuma sabahı Suriye'nin başkenti Şam'a giden Rus parlamenterlerden Aleksandr Yuşenko, Esad'la yaptıkları görüşmeden detaylar verdi. Yuşenko, halkın da onay vermesi halinde Esad'ın erken seçime gitmeye hazır olduğunu söyledi.

TASS haber ajansına konuşan Yuşenko, 'Esad anayasada değişiklik ve milletvekili seçimi yapılmasını görüşmeye hazır. Suriye halkı gerekli görürse, başkanlık seçimlerine girmeye de hazır' ifadelerini kullandı. Yuşenko, Esad'ın seçimden zaferle çıkacağına emin olduğunu da söyledi. Diğer taraftan Yuşenko'ya göre Esad, görüşmede 'terörle mücadelenin egemenlik ve işbirliğine dayalı yeni ve adil bir dünyanın tabanını oluşturacağını' vurguladı.

Bu arada Yuşenko, Esad'ın Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Rusya parlamentosunun alt kanadı olan Devlet Duması'nın başkanı Sergey Narışkin ve üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin başkanı Valentina Matviyenko'yu da Suriye'ye beklediğini aktardı.

Öte yandan heyetteki diğer bir vekil olan Sergey Gavrilov, görüşmede Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının etkililiğinin de ele alındığını belirtti.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
21
6
5
4
3
0