Görüş Bildir
Haberler
'Ermeni Soykırımının Olmadığını Kanıtlayın' Ödevi Tepki Çekti

'Ermeni Soykırımının Olmadığını Kanıtlayın' Ödevi Tepki Çekti

Onedio Medya
18.12.2014 - 13:16 Son Güncelleme: 18.12.2014 - 14:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

9 Eylül Üniversitesi'nde bir öğretim üyesinin 'Ermeni soykırımı olmadığını kanıtlayan belgelerle ödev hazırlanmasını' istemesi tepki çekti. Öğretim üyesinin bu isteğini öğrencilere duyurduğu yazının sosyal medyada paylaşılması tartışma yarattı.

9 Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit 'in öğrencilerine verdiği bir ödev, dün akşam sosyal medyada büyük tartışma yarattı.

Başyiğit, öğrencilerine vize sınavı yerine geçecek, ' Ermeni soykırımı iddialarını çürüten ' bir ödev yazmalarını istedi. Ve odasının kapısına da şu notu astı: ' Ermeni sorunu, ortaya çıkışı, sözde soykırım iddialarına karşı Türkiye'nin soykırım yapmadığını belgelerle açıkladığınız ödevlerinizi 18. 12. 2014 tarihinde vize sınavında teslim ediniz. '

'BU NASIL BİLİMSEL YAKLAŞIM?'

Radikal'den Bahadır Özgür'ün haberine göre öğrenciler de bu notun fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaştı. Bunun üzerine birçok kişi Başyiğit'e tepki gösterdi.

Twitter'da yaşanan tartışmada ödevin ' soykırım olmadığını kanıtlayan belgelerle... ' kısmının neresinin bilimsel olduğu sorulurken, daha baştan böyle bir önyargı ile bir üniversitede sınav yapılması eleştirildi.

Twitter'da tartışmaya katılanlar, bir öğrencinin soykırım olduğuna dair bir ödev verdiği zaman Başyiğit'in ne yapacağını da sordular.

Tüm gece devam eden tartışmaya Başyiğit ise geç saatlerde Twitter hesabından yanıt verdi: ' Ben sadece bilimsel bir soru sordum. Aslında keşke bana yanıt için bir iki belge okuyup gönderseniz. '

'LAVAŞI ALDILAR, TOPRAK DA İSTERLER'

Başyiğit sınavın sonuçlarını da paylaşacağını duyurdu.

9 Eylül Öğretim üyesi Türkan Başyiğit'in daha önce de Twitter hesabından Ermeni soykırımını inkarına ilişkin yaptığı yorumlar çoğu zaman da tepki çekmişti. Başyiğit daha önce de lavaşın UNESCO tarafından Ermenistan lehine tescil edilmesi üzerine ' Lavaşı da aldılar, bunlar şimdi bizden toprak da isterler ' yorumunda bulunmuştu. Başyiğit'in Teşkilat-ı Mahsusa'yı öven yorumları da yine tartışma yaratan tweet'lerin başında geliyor.

Demokrat Haber

Kaynak: http://www.demokrathaber.net/genclik-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0