Görüş Bildir
Haberler
"Erkek Meslekleri"ni Bileklerinin Hakkıyla İcra Eden Muhteşem Kadınlarla Tanışın!

etiket "Erkek Meslekleri"ni Bileklerinin Hakkıyla İcra Eden Muhteşem Kadınlarla Tanışın!

Luna N.
11.09.2017 - 18:31

'Elinin hamuruyla erkek işine karışma!'

'Kadın dediğin oturur evinde; çocuğuna bakar, kocasıyla ilgilenir.'

'Öğretmenlik bir kadın için en güzel meslek.' ve niceleri...

Günlük hayatta bu ve bunlar gibi birçok cinsiyetçi tavır ile karşılaşıyoruz. Kadınların meslek hayatına katılmasının işsizliğin temel nedeni olduğunu düşünenlerden tutun da hangi mesleklerin kadınlar için hangi mesleklerin de erkekler için daha uygun olduğunun değerlendirmesini yapmaya kalkan yine birçok insanla karşılaşıyoruz. Kadınların evde oturması gerektiğini düşünenlere inat, şimdi sizinle kaportacılık, kamyon şoförlüğü, inşaat ustalığı gibi 'erkek meslekleri'ni başarıyla sürdüren kadınlarımızın hikayelerini paylaşıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muazzez Külahçı-Minibüs Şoförü

Muazzez Külahçı-Minibüs Şoförü

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde yaşamakta olan Muazzez Külahçı, henüz gençken ekonomik sıkıntılar dolayısıyla bu işe başladığını söylüyor. Haftanın 3-4 günü Sarayköy-Denizli hattında yolcu taşımacılığı yapan Külahçı, şoförlüğe yeni başladığı zamanlarda kadın olması sebebiyle çok tepki almış olsa da pes etmemiş ve bu sayede 4 çocuğunu büyütebilmiş.

Seda Söğüt-Kaporta Ustası

Seda Söğüt-Kaporta Ustası

2010 yılında bir mini onarım atölyesine sekreterlik için başvurmasıyla başlıyor Seda Söğüt'ün hikayesi. İşe alım sürecinde atölyeye sık sık gidip gelen Söğüt, yapılan iş ilgisini çekince patrona kaporta ustası olmak istediğini söylüyor. Sonrasında boyasız kaporta onarım eğitimi alıyor ve 11 Avrupa ülkesini gezerek mesleğiyle ilgili farklı bilgiler ediniyor. 2017 yılında kendi boyasız kaporta onarım şirketini faaliyete geçiren Söğüt, şimdilik Türkiye'nin tek kadın kaporta ustası.

Derya Kıransoy-Maden Mühendisi

Derya Kıransoy-Maden Mühendisi

Derya Kıransoy, 2006 yılında üniversite tercihi yaparken, maden ocağında metan gazından zehirlenerek ölen maden mühendisi Huriye Güney'in durumundan etkilenerek maden mühendisliği okumaya karar veriyor. Birçok maden mühendisinin yaptığı gibi masa başında oturmak istemeyen Kıransoy, yer altına inmekten çekinmiyor ve diğer kadın maden mühendislerine de maden ocaklarına girmelerini tavsiye ediyor.

Sevinç Mayda-Pompacı

Sevinç Mayda-Pompacı

Hasta olan ailesine bakabilmek için 4 yıldır pompacılık yapan Sevinç Mayda, aslında ticaret meslek lisesi muhasebe bölümü mezunu. Ancak kendi alanında iş bulamayınca bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bir akaryakıt istasyonuna iş başvurusunda bulunuyor ve kabul edilince burada çalışmaya başlıyor. Sevinç Mayda da diğer örneklerde olduğu gibi işe ilk başladığı zamanlarda kadın olduğu için çok tepki alıyor; ancak zamanla yaptığı işi sevmeye başlıyor ve bu sebeple aldığı tepkilere rağmen işine devam ediyor.

Zeynep Topçu-Sıva Ustası

Zeynep Topçu-Sıva Ustası

Zeynep Topçu 15 yıl önce sıvacı olan kocasının kendisine yardımcı bulamaması üzerine eşine yardımcı olmak üzere işe başlıyor. Bu 15 yıllık süreçte harç taşıyor, karıyor ve zamanla dört katlı binaların iç ve dış sıvalarını iskele kurarak rahatlıkla yapacak kadar ustalaşıyor. Eşiyle çalışmaya devam eden Topçu, ilk başta zorlansa da artık işine alıştığını ve mesleğini zevk alarak yaptığını dile getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özlem Fişeker-Çöp Kamyonu Şoförü

Özlem Fişeker-Çöp Kamyonu Şoförü

Asıl mesleği inşaat teknikerliği olan ve 10 yıllık direksiyon öğretmenliği tecrübesi bulunan Özlem Fişeker, Karşıyaka Belediyesi'nde ilk olarak süpürge makinelerini kullanmak için işe başlıyor. 6 yıl boyunca bu mesleği sürdüren Fişeker, son 1 yıldır da belediyenin bilgisayar sistemi ile çalışan çöp kamyonunun şoförlüğünü yapıyor.

Gülsüm Dinç ve Fadim Şahan-Erkek Berberleri

Gülsüm Dinç ve Fadim Şahan-Erkek Berberleri

2 yıl boyunca kadın kuaförü olarak çalışan Denizlili Dinç ve Şahan, kadın kuaföründe yaptıkları işlerin çok zahmetli olduğunu düşündükleri için erkek berberi olarak çalışmaya karar veriyorlar ve Yakup Güleç'e ait berberde yeni işlerine başlıyorlar. Müşterilerin ilk başta duruma şaşırdıklarını ama zamanla alıştıklarını belirten ikili, erkek berberi olmaktan memnun görünüyor.

Meral Doğan-İnşaat Ustası

Meral Doğan-İnşaat Ustası

Meral Doğan eşinden ayrıldıktan sonra kızına ve annesine bakabilmek için inşaatlarda karo ve fayans işi yapmaya başlıyor. İnşaattaki ustası Yalçın Eşsiz önce beceremeyeceğini düşünmüş olsa da yanıldığını kabul ediyor. Çıraklıkla başladığı işinde zamanla ustalaşan Meral Doğan, 10 yıl boyunca inşaatta çalıştıktan sonra rahatsızlanıyor ve artık boncuklardan bileklik yaparak geçimini kazanıyor.

Songül Yakut-Yarbay

Songül Yakut-Yarbay

1976 yılında Malatya'da dünyaya gelen Songül Yakut, 1997 yılında Kara Harp Okulu'nun jandarma sınıfından teğmen rütbesiyle mezun oldu. Görev yaptığı bölgelerde sık sık köy gezilerine çıkarak köylü kadınların sorunlarını dinleyip, aile içi şiddete karşı mücadele etti. Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı olan Yakut, 2017 yılında Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit oldu. Ruhu şad olsun. 🙏

İçlerindeki Wonder Woman'ları ortaya çıkarabilen tüm kadınlarımızı alkışlıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1174
521
49
23
21
16
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Erkek mesleği,kadın mesleği diye bir şey yok.Meslekler var.Yeteneğine göre iş buluyorsun.Sıvadan,futboldan zerre anlamayıp mükemmel bir hemşire olan erkekler... Devamını Gör

Belphegor

Yakışmak,yakıştırmak bunlar göreceli kavramlar Sadri aga.Olaya kadın-erkek gözüyle değil salt insan gözüyle bakmak lazım ki sırf o göreceli yakıştırmaların ç... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Türk Yıldızları'nın filo komutanı Esra Özatay da liste de olabilirmiş...

Yasin Akorman

Bakın Mustafa Kemal ne diyor "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." Ayrıca sakın çaresizim... Devamını Gör