Görüş Bildir
Haberler
‘Erdoğan Merkel'den İmkânsızı İstedi’

‘Erdoğan Merkel'den İmkânsızı İstedi’

ATKN
11.07.2016 - 11:25 Son Güncelleme: 11.07.2016 - 11:26

Varşova'daki NATO Zirvesi ve bu çerçevede yapılan Merkel-Erdoğan görüşmesiyle AB ile Türkiye arasındaki vize muafiyeti anlaşmazlığı Alman basınında hafta sonunda yer alan konular arasında. 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarının kabul edilmesiyle gerilen ilişkilerde herhangi bir ilerleme kaydedilemediğini yazan Spiegel Online; Erdoğan'ın, Merkel'den hükümetinin 'soykırım' kararına mesafe koymasını isteyerek 'imkânsız bir talepte bulunduğunu' aktardı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, zirvede Merkel ile görüştü

Alman Der Spiegel dergisinin internet platformu Spiegel Online, Almanya ve Türkiye arasında Alman Meclisi'nde 1915 olayları ile ilgili kabul edilen 'soykırım' tasarısı nedeniyle gerilen ilişkilerde herhangi bir ilerleme kaydedilemediğini yazdı.

Haberde, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in İncirlik Üssü'ne ziyaretleri reddedilen Alman politikacılardan sonra bölgeyi ziyaret eden Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in de iki ülke arasındaki buzların erimesi konusunda herhangi bir ilerleme kaydedememesinin ardından, zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme talebinde bulunduğunu aktarıldı.

'İncirlik ziyareti meselesi utanç verici bir skandala dönüştü'

'İncirlik ziyareti meselesi utanç verici bir skandala dönüştü'

Haberde, Alman siyasilerin İncirlik ziyareti meselesinin 'utanç verici bir skandala' dönüştüğü belirtilirken, Merkel'in Erdoğan'ı bu konuda ikna edemediğine yer verildi.

'Erdoğan, Merkel'den hükümetinin Alman Meclisi'nin kararına mesafe koymasını istedi'

'Erdoğan, Merkel'den hükümetinin Alman Meclisi'nin kararına mesafe koymasını istedi'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca Erdoğan'ın da Almanya Başbakanı'ndan imkânsız bir talepte bulunduğu yer aldı. 

Spiegel Online'ın Türkiye Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Erdoğan'ın, Merkel'den hükümetinin, Alman Meclisi'nin aldığı 'soykırım' kararına mesafe koymasını istediği aktarıldı.

Erdoğan'ın, Merkel'den kamuoyu önünde Federal Meclisin 'soykırım' kararının hükümetin tavrı olmadığını açıklamasını talep ederek ancak bu şartla İncirlik Üssü için izin verebileceklerini söylediği belirtildi.

DW Türkçe, Meltem Karagöz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
10
9
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
psyhedelichead

Merkel'in bakışlar ne diyosun sen ya der gibii hahaha :D

Ahmet D.

bisiklete bineriz reyiz diyen olmadı hayret ? :))

Pasif Kullanıcı

Ben masanin altin ne oluyor onu merak ettim. Merkel'in eli Erdoga'nin dizinde ve Erdogan itekliyor. Merkel sinirleniyor buna ama Erdogan'da oyle bir bakiyor ... Devamını Gör