Görüş Bildir
Haberler
'Erdoğan'ın Sözleri Mısır'ın İçişlerine 'Küstahça' Bir Müdahale'

'Erdoğan'ın Sözleri Mısır'ın İçişlerine 'Küstahça' Bir Müdahale'

Fatih UZUN
26.09.2014 - 18:01

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda Mısır’a getirdiği eleştirilere Mısır’dan sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nden de sert bir yanıt geldi. BAE Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan’ın konuşmasını Mısır’ın içişlerine ‘küstahça bir müdahale’ olarak niteledi.

Erdoğan suçlamış, Kahire kınamıştı

Erdoğan, 24 Eylül Çarşamba günü yaptığı konuşmada, BM’yi ‘darbeye sessiz kalmakla‘ suçlamış, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi hakkında da ‘‘Mısır’da, halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı darbeyle indirilirken, verdikleri oyun hesabını sormak isteyen binlerce masum katledilirken, Birleşmiş Milletler de demokratik ülkeler de bunu sadece izliyor. Ve bu darbeyi yapan kişi meşrulaştırılıyor” demişti.

Bu sözlerin ardından Kahire’den kınama gelmişti. Mısır Dışişleri’nden yapılan yazılı açıklamada Türkiye, Erdoğan’ın ‘şahsi hırsları‘ nı yerine getirmek ve ‘geçmişin hayallerini canlandırmak‘ istemek, bu amaçla ‘ terör örgütleri ve çeşitli gruplara siyasi veya mali destek verip sığınak sağlamak’ ve bu şekilde ‘bölge halklarının çıkarlarına zarar vermek’ le itham edilmişti.

BAE: Mısır’ın içişlerine küstahça bir müdahale

Mısır’ın ardından Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı da Erdoğan’ın BM’de yaptığı konuşmayı şaşkınlıkla karşıladığını bildirdi. Bakanlığın açıklamasında, Erdoğan’ın Mısır’a saldırmak için BM platformunu suistimal ettiği savunulurken, sözleri Mısır’ın içişlerine ‘küstahça bir müdahale’ olarak tanımlandı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/dinleyenler-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0