Görüş Bildir
Haberler
"Erdoğan'ın Evi Yokmuş, Para Toplayıp Ev Alalım"

"Erdoğan'ın Evi Yokmuş, Para Toplayıp Ev Alalım"

Batuhan
08.07.2014 - 14:48

"Erdoğan'ın Evi Yokmuş, Para Toplayıp Ev Alalım"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Tarafsız cumhurbaşkanı olmayacağım' diyen Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi. 'Cumhurbaşkanlığı makamı, siyasal parti liderinin makamı değil, yüce bir makamdır' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için milletvekilleri ve parti meclis üyeleriyle hep birlikte çalışacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu herkese alanlar belirlendiğini ifade etti.

'Rıza Sarraf'ı aday gösterebilirdi'

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin adayı Başbakan Tayyip Erdoğanyolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerinden eleştirdi. 17 Aralık tarihli yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanıp serbest bırakılan İran asıllı işadamı Rıza Sarraf'ı hatırlattı, sonra da AKP'li vekillere şöyle seslendi:

Sizler kapıkulu değilsiniz. Birilerinin emir ve talimatıyla boş kağıda imza atmak gibi bir kişilik zafiyeti göstermemelisiniz. O nedenle sizi Erdoğan tuzluğa benzetiyordu. Çıkıp değiliz diyemediniz. Kimin cumhurbaşkanı olacağını bilmeden gidip boş kağıda imza attınız. Erdoğan çıkıp Rıza Sarraf’ı aday, Bülent Arınç’ı da genel sekreter gösterebilirdi. Neden Bülent Arınç? Çünkü arada ağlayacak bir adama ihtiyaç var.

'Sen bir haramzadesin'

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında, seçilirse tarafsız bir cumhurbaşkanı olmayacağını söylemişti. Kılıçdaroğlu buna tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı makamı, bir siyasal parti liderinin makamı değildir. Partiler çekişirler, tartışırlar, eleştirirler. O makam yüce bir makamıdır. Yurttaşlarını ötekileştirmeyen bir makamdır. Oraya oturacak kişi düzgün bir adam olmak zorunda. Devlet adamı kimliği normal bir kimlikten farklıdır. Kendisini değil devletinin ve milletinin çıkarlarını düşünür. O nedenle biz cumhurbaşkanlığı koltuğuna bir partiliyi değil, siyasi kimliği öne çıkmamış birisini aday olarak gösterdik. Göreceksiniz, Ekmeleddin Bey Türkiye Cumhuriyeti’ni hem Batı’da hem Doğu’da birikimi ve ahlâkıyla temsil edecektir. Erdoğan O’na bir şey diyemiyor. Çıkıp ‘Siyaset yapacağım’ diyor. O makam çıkıp siyaset yapılacak yer değil. Siyaset yapılacak yer Meclis’tir. Tarafsızlık bütün partilere eşit uzaklıkta olmalıdır. Ama sen öyle değilsin, çıkıp 'Tarafsız olmayacağım' diyorsun. ‘Ben havalimanı inşaatını da yol ihalelerini de takip edeceğim’ diyor. Bir cumhurbaşkanı yol inşaatı ihalelerini neden takip eder? Ben senin malı nasıl götürdüğünü çok iyi biliyorum, sen bu konularda beceriklisin. Kul hakkını nasıl yeyip hazmettiğini de biliyorum. Sen bir haramzadesin, kusura bakma.'

'Para toplayıp ev alalım bari'

Cumhurbaşkanı adayları Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş geçen hafta mal varlıklarını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirmişti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın mal varlığı bildiriminin eksik yapıldığını savundu. 'Mal varlığını vermiş, evi yok. Aramızda para toplayıp ev alalım bari, adam gariban bir adam. Bir sürü yerde villaları var bu adamın. Çatalca, Urla, Kısıklı, Şehrizar konaklarından alınan villalar.' dedi.

'Koruma ordusu olmadan kahvede oturamaz'

Beş partinin (CHP, MHP, DSP, DP, BTP) ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ismini ilk öneren parti CHP. Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı olmasıyla Türkiye'nin huzura kavuşacağını söyledi.

Ekmeleddin Bey’e bir şey diyemiyor, dilini tutamamış, çıkıp 'monşer' demiş. O, halka inen, etrafında koruma ordusu olmayan birisi. Temiz bir adam. Sen koruma ordun olmadan gidip bir kahvede oturabilir misin? Oturamazsın. Ekmeleddin Bey gidip oturacak ve her yurttaşı kucaklayacak. Yüreğin yetiyorsa Ekmeleddin Bey ile eşit koşullarda yarışa git. Başbakanlık’tan istifa etmiyorsun madem. Milletin ilmine de irfanına da güveniyorum. Düzgün, namuslu bir adam o koltuğa inşallah oturacaktır. Hep beraber huzurun adresini belirleyeceğiz, yaz kış tatilş demeyecek sandığa gideceğiz. Hep birlikte mücadele edeceğiz.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/siyaset...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0