Görüş Bildir
Haberler
‘Erdoğan'dan Korktukları Kadar Allah'tan Korkmuyorlar’

‘Erdoğan'dan Korktukları Kadar Allah'tan Korkmuyorlar’

ATKN
05.05.2015 - 14:33 Son Güncelleme: 05.05.2015 - 15:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, FOX TV'deki Fatih Portakal moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'İlkelere güvenin'

Selahattin Demirtaş, bir izleyicinin 'Aslında kendisini çok beğeniyorum. Çok da dikkatle takip ediyorum ama yine de bir tarafım güvenmiyor. Çünkü Öcalan soyadının geçtiği bir adayları var' sözlerine şöyle yanıt verdi: 

Bir lider gelecek bizi kurtaracak düşüncesi bitsin artık. Bizi ilkeler kurtarır. Ben ve eş başkanımız Figen Hanım Türkiye'nin her tarafına gitmeye çalışıyoruz. Doğru anlatmaya çalışıyoruz, 550 adayımız bunu anlatmaya çalışıyor. Şu hissiyattan kurtulsun herkes artık, 'Biri gelecek bizi kurtaracak ama kimdir bu bilemiyoruz' Güvenmeyin ya, bana da güvenmeyin. İlkelere güvenin. İlkeler kalıcı hale gelmeden biz de aldatabiliriz insanları. İnsanlık halidir, biz de yanlış yapabiliriz.

'Erdoğan'dan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar'

Bunu inanarak söylüyorum Erdoğan'dan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar. Şunu düşünüyorlar. Yüce rabbimiz affedicidir ama bu affetmez diyorlar. Ben bunu AKP’lilerden duydum. ‘Yaradan affedicidir’ diyorlar.

'Her seçim döneminde süreç bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldı'

Bunun da nedeni şudur. Hükümet seçim atmosferine girilmeden önce seçim sürecinde hızlı bir gidişat varmış gibi, sürekli adım atılacak, yapıldı-yapılacak izlenimi verirken seçim zamanına girildiğinde süreç kalp krizi geçiriyor. Bu dönemde de karşılaştığımız durum budur.

'Çözüm ve barış sürecini birileri başkan olsun diye yürütmüyoruz'

Çözüm ve barış sürecini birileri başkan olsun diye yürütmüyoruz. Çaba sarfederken birileri çksın başkan olsun diye bu çabayı sürdürmedik. Herkesin demokrasi, özgürlük beklentisi var. Bunu karşılamayacaksa bu süreç, o zaman biz bu süreçten ne anladık diyeceğiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0