Görüş Bildir
Haberler
"Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı Olmaz"

"Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı Olmaz"

Batuhan
27.04.2014 - 15:09

"Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı Olmaz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, '''Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın beklentisi olmayacaktır. Çünkü sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı olması için yolsuzluk ve rüşvet olaylarından aklanmaları gerekir'' dedi.

Bahçeli, partisinin Şanlıurfa teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlerde kentteki oy potansiyellerini ciddi oranda artırdıklarını ancak adaylarına belediye başkanlığının nasip olmadığını söyledi.

AK Parti iktidarının yerel seçimlerde meşru olmayan yöntemlere başvurduğunu öne süren Bahçeli, partisinin mensuplarının sabır ve soğukkanlılıkla çalışmalarını yürüttüğünü ifade etti.

Türkiye'nin gündeminin gittikçe yoğunlaştığını ve derinleştiğini vurgulayan Bahçeli, yeni yeni gündemlerin oluşturulduğunu belirtti.

İktidarın mahalli seçimlerdeki tavrının bir benzerini cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya koymaya çalıştığını ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:

'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın beklentisi olmayacaktır. Çünkü sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı olması için yolsuzluk ve rüşvet olaylarından aklanmaları gerekir. Bu olmadığı müddetçe cumhurbaşkanı olma ihtimalleri çok zayıftır ama zorlamaktadırlar. Bu sebepten dolayı geçmişte kimle dost ise şimdi hepsini düşman ilan etmiştir. En son Anayasa Mahkemesi Başkanı kalmıştı; o da eski bir dostudur. 10 yıldan bu yana ülkenin yönetiminde yargıyla hükümet arasında çok sıcak bir diyalog varken, şimdi bu birden bire düşmanlığa doğru dönüşmüştür. Bu gidişle sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de dostu kalmayacaktır. Buradan o anlaşılmaktadır.'

Başkanlık sistemi

Başkanlık sisteminin kısa dönemde olamayacağını belirten Bahçeli, bunun için anayasa değişikliği gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın parlamenter sistemden kurtulmak istediğini öne süren Bahçeli, 'Ama bu millet bütün oyunları bozacaktır. İnşallah 10 Ağustos birinci tur olmazsa 24 Ağustos ikinci turda cumhurbaşkanlığı seçimini yapmak suretiyle bu milletin hangi partiden olursa olsun Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında bir cumhurbaşkanı seçeceğine inanmaktayız' diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine de değinen Bahçeli, şunları kaydetti:

'Bunlar eski dostlardı. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının yargıyı sıkıştırması, kuşatması ve siyasallaşması döneminde hiç sesini çıkartmayan son günde ne oldu ki birden bire cesaretlendi. Bu iki dostun arasına bu milleti sokmamak lazım. Dostken savaşmanın gereğini şimdi kendilerinin anlatması lazım.'

AA

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0