Görüş Bildir
Haberler
'Erdoğan'a El Hareketi Çektin, Seni Halkın Arasına Atarız Linç Edip Irzına Geçerler'

'Erdoğan'a El Hareketi Çektin, Seni Halkın Arasına Atarız Linç Edip Irzına Geçerler'

'Erdoğan'a El Hareketi Çektin, Seni Halkın Arasına Atarız Linç Edip Irzına Geçerler'

İzmir Gündoğdu mitinginde dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’a ‘el hareketi’ çektiği iddia edilerek Erdoğan’ın koruma görevlilerince gözaltına alınan Filiz Akıncı’nın 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İzmir 41′inci Asliye Mahkemesi’nde görülen ve Erdoğan’ın ‘ mağdur ‘ sıfatıyla yer aldığı davanın ilk duruşmasında Akıncı, polislerin kendisini zorla evinden çıkararak özür dilemeye zorladığını, ‘Seni halkın arasına atarız, linç edip ırzına geçerler’ diye tehdit ettiklerini söyledi.

Alıncı savunmasında, ailecek balkonda oturdukları sırada kapının bir anda çalındığını, kendisi açana kadar yumruklandığını,takım elbiseli siyah gözlüklü 7-8 kişinin kapı açılır açılmaz içeri girerek, “Çabuk aşağıya inip Başbakan’dan özür dileyeceksiniz” diye kendisini zorladıklarını aktardı.

Akıncı şöyle devam etti: “Niçin özür dileyeceğimi sordum. Bana, ‘Fazla konuşmayın aşağıya inin’ diye cevap verdiler. Eşim de araya girince ona ‘Sen işe karışma, bizim işimiz eşinle’ dediler. Polisler bana Başbakan’a hakaret edip, el kol hareketi yaptığımı söyledi. Ben de bunları yapmadığımı, bu nedenle özür dilemeyeceğimi söyledim. Telsizle amirlerine bilgi verip, gelmek istemediğimi söylediler.”

Akıncı, içeri girenlerin kim olduklarını söylemediğini ve kendisini merdivenden sürükleyerek aşağıya indirdiklerini kaydedetti; ” Polisler, bana ‘Seni halkın arasına atarız, linç edip ırzına geçerler’ diye korkutmaya çalıştı. Beni bir siyah minibüse bindirip, karakola götürdüler. Küçük bir odada uzun süre ayakta tutup, psikolojik baskı yaptılar” diye konuştu.

Akıncı karakolda başına gelenleri de şöyle anlattı:

“Hazırladıkları tutanağı zorla imzalamamı istediler. Ben de kabul etmedim. Karakol amiri kapıyı vurup ‘yeter’ artık deyince bıraktılar. Ben de ifademi verdim. Yaklaşık 8 saat gözaltına alındım. Ben Başbakan’a hakaret edip, el kol hareketi yapmadım. Bir erkeğin küfür ve hakaretini duyduğum zaman rahatsızlık duymaktayım, kadına da yakıştırmam. Bu nedenle ben bu hakaretleri yapmadım, sözleri söylemedim. Karakolda, korumalar bana duymadığım sözleri sarf ettiler.”

Akıncı, el hareketi çektiği iddia edilen esnada ne olduğunu ise şöyle anlattı: “Balkonda eşim, kızım ve damadım ile birlikte oturuyorduk. Seslerden Başbakan’ın otobüsünün yaklaştığını fark ettim. Etraf çok kalabalıktı, inanılmaz gürültü geliyordu. Kendimiz ikinci kat balkonda konuşmakta ve birbirimizi anlamakta zorlanıyorduk. Eşime iki elimi kaldırıp, ‘Bu kadar kalabalığı ilk defa görüyorum’ dedim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ mağdur ‘ sıfatıyla şikayetçi olduğu Filiz Akıncı’nın aleyhine tanıklık yapanlar da oldu.

Tanık olarak dinlenen ve AKP üyesi olduğunu söyleyen Kader Ertemiz, “Şu an huzurda bulunan sanığı saçlarından tanıdım, ancak net olarak yüzünü görmedim. Ancak saçlarından bu kişi olduğunu tespit ediyorum” dedi.

MHP üyesi olduğunu söyleyen tanık Bilal Yağan ise Erdoğan’ın Akıncı’yı işaret ettiğini dile getirerek, “Olay tarihinde başbakanın mitingine gittim. Bağırma sesleri geldi. Apartmana doğru baktığımda, sanık sağ elinin orta parmağını gösterip, ‘Ne işiniz var İzmir’de, Allah belanızı versin, katiller’ diye bağırıyordu. O anda otobüs durdu. Başbakan el işareti ile sanığın oturduğu yeri işaret etti. Korumalar bayanı alarak karakola götürdü. ‘Hırsız ve şerefsiz’ kelimesini söylediğini duymadım” diye konuştu.

Tanık olarak dinlenen Filiz Akıncı’nın eşi Mehmet Naci Akıncı eşinin küfür ve hakarette bulunmadığını söylerken, Akıncı’nın avukatı Anıl Güler ise koruma polislerinin gözaltına alma yetkisi olmadığını, insan haklarına aykırı ciddi ihlallerin söz konusu olduğunu vurguladı.

Erdoğan söz konusu niting sırasında İzmir’de alana gelirken balkondan bir kadının kendisine el, kol hareketi yaptığını öne sürerek, “Şimdi gelirken bir bayan balkonda yanında herhalde kocasıydı. Oradan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki işte CHP bu’ ‘ diye konuşmuştu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/basbakana-el-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0