Görüş Bildir
Haberler
‘Engel-Sizsiniz’ Ödülü Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin

‘Engel-Sizsiniz’ Ödülü Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin

Batuhan
02.12.2015 - 16:15 Son Güncelleme: 02.12.2015 - 16:35

Başkent Dayanışması bileşenleri Dünya Engelliler Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne “Engel-Sizsiniz ödülü” verdi. Kentteki engellere ve 3 Aralık Dünya engelliler Günü'ne dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte, şehirlerin engelli vatandaşların yaşamına uygun şekilde düzenlenmesi için belediyelere çağrıda bulunuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin sekretaryasını yürüttüğü Başkent Dayanışması bileşenleri Dünya Engelliler Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Engel-Sizsiniz’ ödülünü layık gördü. Bileşenler, ödülü Yenişehir postanesinden gönderdi.

Engellilerin sokaklara çıkamadığını,kentte yürüyemediğini söyleyen bileşenlerin protesto amaçlı yaptığı eyleme engelli bir vatandaş da katıldı. Engelli vatandaş Mithat Tokur, “ Engelliler kentte görülmüyor, yollarda yürümekte zorlanıyoruz. Başkent Dayanışması’nın etkinliğini duyunca katılmak istedim” dedi.

Engeller ‘sticker’larla işaretlendi

Engeller ‘sticker’larla işaretlendi

Başkent Dayanışması bileşenleri kentte engel gördükleri yerleri de işaretledi. ‘Sticker’larla birçok sokağı işaretleyen bileşenler Meşrutiyet caddesindeki engellilerin kullanamadığı üst geçiti de mühürledi. Kentteki engellere ve 3 Aralık Dünya engelliler Günü’ne dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte kentteki engeller işaretlendikten sonra Büyükşehir Belediyesi’ne ödülü Yenişehir PTT’den postaya verildi.

Bileşenler Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e çok sevdiği ödüllerden birini gönderiyoruz” açıklamasında bulundu. Belediye’ye gönderilen ödülün üzerinde, “Engelliler sokağa çıkamıyor, engelli yürüyüş bantları ağaca çarpıyor, büfeye çarpıyor, otobüslere binemiyor, sokaklarda yürüyemiyor. Bütün kamu binalarında, kamuya açık alanlarda ve toplu taşıma araçlarında engelliye uygun düzenlemelerin yapılması konusunda yasa çıktı, yasanın uygulanmasını el birliği ile engelledikçe engelliyor, uzattıkça uzatıyorsunuz. Engelli yurttaşlarımızın kentte sağlıklı ve erişilebilir hizmet alması gerektiğini, uygulamaların yanlışlığını söylüyoruz. Israrla söylenenleri yapılanları görmüyorsunuz, duymuyorsunuz, konuşmuyorsunuz bu tavrınızla Engel-Sizsiniz ödülünü hak ettiniz” ifadeleri yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü Gazetesi’nde 2014 yılında, Dünya Engelliler Günü öncesinde yayınlanan haberde, belediye ekipleri görme engelli vatandaşlar için kaldırımlara konulan sarı kabartmalı şeritlerden desen yaptığı ortaya çıkmıştı.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde Şehit Mustafa Doğan caddesinde başlatılan kaldırım bakım onarım çalışmasında görme engellilerin ulaşımlarını sağlayabilmeleri için hazırlanan şeritlerin kullanıldığı ve şeritlerin görme engelli vatandaşları bir yere ulaştırmadığı, aksine desen olarak kullanıldığı haberi yer almıştı.

ZETE

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
10
3
2
1
1
0