Görüş Bildir
Haberler
'Enerji Ticaretinde Milli Para Dönemi Başlıyor'

'Enerji Ticaretinde Milli Para Dönemi Başlıyor'

Enerji Bakanı Berat Albayrak enerji ticaretinde milli para döneminin başladığını söyledi. Aynı dakikalarda Enerji Bakanlığı kaynakları da Rusya ile doğal gaz ticaretinde TL'ye geçiş için çalışmalara başlandığını aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak: 'Türkiye, özellikle enerji politikalarında yeni dönemde, büyük enerji hacmi oluşturduğu ülkelerle milli parayla ticarete başlıyor.' dedi.

Bakan Albayrak, 'Türkiye olarak biz, hele de enerji alanında son dönemde çok önemli adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Kapalı kapılar ardından bizi tehdit etmeye çalışsalar da gölgelerden, gölgelerin arkasından kahpece tehditleriyle korkutmaya çalışsalar da Allah'ın izniyle biz hiçbir şeyden korkmayacağız. Gölgelerden havlayanlara değil, o havlayanların ipini elinde tutan kahpelere mesaj vereceğiz.' ifadelerini kullandı.

Aynı dakikalarda Enerji Bakanlığı kaynaklarından da Rusya ile doğal gaz ticaretinde TL'ye geçiş için çalışmalara başlandığı bilgisi geldi.

"Rusya ve Çin'e teklif ettim makul karşıladılar"

"Rusya ve Çin'e teklif ettim makul karşıladılar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta Rusya ve Çin'e kendi paraları ve TL ile ticaret yapmayı teklif ettiğini ve bu teklifin iki ülke tarafından makul karşılandığını söylemişti.

Erdoğan şunları söylemişti: 'Sayın Putin’e dedim ki; 'Artık alışverişimizi biz yerli parayla yapalım. Ben sizden ne alıyorsam sana Rus rublesiyle ödemesini yapayım. Sen de benden ne alıyorsan Türk Lirası ile bana ödemini yap.

Aynı şeyi Çin'e, İran'a da teklif ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Makûl karşılandı. Merkez bankalarımıza da talimatları verdik, bundan sonra aramızdaki bu münasebetleri, bu yollarla inşallah yürütmeye çalışacağız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
9
8
6
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaan Toler

aga önceden niye yapmadık

Pasif Kullanıcı

TL 3.40 ise kuru 4.40'dan ayarlarlar. Olan yine bizim vatandaşa olur, oralarını buralarını ovuşlaya ovuşlaya- niye hala gaz pahallanıyor diye mal millet birb... Devamını Gör

Mr Logical

Ruble'yi ya da yuan'ı nasıl alacakmışız?