Görüş Bildir
Haberler
‘En Büyük Tanığım Bülent Arınç'tır’

‘En Büyük Tanığım Bülent Arınç'tır’

ATKN
02.05.2015 - 17:09 Son Güncelleme: 02.05.2015 - 19:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TOBB zirvesinde yaptığı konuşmada 'Ekonomide hesapları en iyi bilen kimdir diye sorun, her konuda birinci sırada beni gösterirler. Kaynak bulma konusunda en önemli tanıdığım Bülent Arınç'tır' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TOBB zirvesinde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Makul şüphe ifadesi getirildi yeni düzenlemede. Buna göre makul şüpheyle siyasilere laf ederseniz, sizi gözaltına alabilirler. Şirketinizi kapatabilirler, mal varlığınıza el koyabilirler. Böyle bir demokrasi nerede var.  Sizin için de özel bir yasal altyapı oluşturuldu. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir sistemi sizin üzerinizde oynamak istiyorlar. Makul şüphe. Can ve mal güvenliğinin olmadığı bir yerde, siz yabancı sermayeyi, büyümeyi bekleyemezsiniz.

'TÜRK TİPİ BAŞKANLIK'

Şimdi bir de Türk tipi bir başkanlık sistemi getirmeye çalışıyorlar. Valiyi o atayacak, milletvekilini o atayacak. O zaman kuvvetler ayrılığına ne gerek var. Zaten başkanlık isteyen de yargı ve hukuk ayak bağı oluyor demişti. Milli irade istiyorsak öncelikle yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Milletvekilleri adaylarının kapalı kapılar arkasında oluştuğu siyasi rejimi değiştireceğiz.

'SABAHLARI GAZETELERİ ÜRKEREK Mİ ALIYORSUNUZ?'

Ben isterdim ki TOBB yönetimi buna itiraz etsin. Sayın başbakan ihalede yasal bir sıkıntı varsa iptal edin desin, ama demediler. İhaleyi iptal ediyorsunuz ama yandaşa vermek için iptal ediyorsunuz. 

Şimdi size bir soru sormak istiyorum değerli arkadaşlarım, gerçekten mutlu musunuz? Gerçekten sabahları gazeteleri ürkerek mi alıyorsunuz? Ülkedeki huzursuzluğun nedeni demokrasi ve özgürlük eksiğidir.

'MODERN BİR ANAYASA YAPACAĞIZ’ 

Yeni bir anayasayı elbette yapacağız. Modern bir anayasa yapacağız. 12 Eylül anayasasının basın özgürlüğü ile ilgili maddesi var. Darbe anayasası basın hürdür sansür edilemez diyor. Darbe anayasasında bile bu diyor. Şu anda basın özgürlüğüne inanmamız lazım. İngiltere'de yazılı anayasa yok. Demokrasi yok mu İngiltere'de. Demokrasinin beşiğidir diyorlar orada. Neden orada siyasi kirlilik yok. Sözüm söz iktidara gelişimizin hemen ardından siyaseti kirlilikten temizleyeceğiz. Birinci ayak bu.

'EN BÜYÜK TANIĞIM BÜLENT ARINÇ'TIR'

Kaynak bulma konusunda en önemli tanıdığım Bülent Arınçtır. Dedi ya bu kadar israf olmasaydı vergi bile toplamaya gerek kalmazdı. En büyük tanığım Bülent Arınç'tır.

İlk kez işsiz sayısı çalışan sayısını geçti Türkiye'de. İşsizlik Türkiye'nin en büyük sorunudur. İstihdam yaratmak çok önemlidir. İşsizlik sorununu 13 yılda çözemediler. Neden? Çünkü Türkiye üretmiyor. Biz aile sigortasını getireceğiz. Zaten bu da bizim bulduğumuz bir sigorta dalı değildir. 9 sigorta kurumunun geliştirdiği bir şeydir. Aile sigortasını getireceğiz. Herkes huzurlu olacak. Aylığı al kiraya verecek diye bir şey. Bizim kitabımızda bu yazılı: Sağ elini gördüğünü sol el görmeyecek.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0